Bezár

SZTEhírek

BD_nyito

Babócs Dóra, az SZTE alumnája a Forbes 30 alatti sikeres fiatalok listáján

Babócs Dóra, az SZTE alumnája a Forbes 30 alatti sikeres fiatalok listáján

2024. február 29.
1 perc

A Forbes minden évben összeállít egy listát a legsikeresebb magyar fiatalokról. A „30 sikeres magyar 30 alatt”-ban szereplők az üzlet, a kultúra, a sport, a gasztronómia és a tudomány világából kerülnek ki. Utóbbi kategóriában a Szegedi Tudományegyetem alumnája, az űrorvos, űrkutatási szakértő Babócs Dóra is a listán szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Gyerekkora óta érdekelte az űrkutatás, így miután a Szegedi Tudományegyetemen megkezdte általános sebész rezidensi képzését, ötvözte a két fő területet” – olvasható a Forbes cikkében. Babócs Dóra a közelmúltban fejezte be a Debreceni Egyetem posztgraduális képzését innovatív táplálkozási és űregészségügyi szakemberként, jelenleg az angliai The Open University egyetemen tanul asztronómiát és bolygótudományokat. A világ azon 25 orvosa közé választották, akik részt vehetnek az Európai Űrügynökség képzésén, ahol többek között az asztronauták űrsétára való felkészítéséről, a kozmikus sugárzás veszélyeiről szerezhet ismereteket. Jelenleg az űrorvoslás fellegvárában, Houstonban él és dolgozik.

IMG_0483_copy_Rita_Ramirez

Babócs Dóra. Fotó: Rita Ramirez

A listán szereplőkre az év elején csaknem 500 jelölés érkezett, ezeket egészítette ki a szerkesztőség kutatásaival és a látókörükbe került tehetségekkel. Ajánlásokat kértek befektetőktől, cégvezetőktől, civilektől, különböző szakemberektől.

A teljes lista, amelyen hokizseni pszichológusjelölt, Skóciában befutott lézerguru, állatorvos, fogathajtó-világbajnok és rapper is szerepel, ide kattintva megtekinthető.

Olvassa el korábbi cikkeinket Babócs Dóráról:

https://u-szeged.hu/sztehirek/2022-marcius/szegedi-orvostanhallgato?folderID=60128&objectParentFolderId=19396

https://u-szeged.hu/sztehirek/2022-julius/los-angelesben

https://u-szeged.hu/sztehirek/2023-julius/egyedulallo-sikereket

A Forbes korábbi interjúja az SZTE alumnájával ide kattintva elérhető.

Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek