Bezár

SZTEhírek

Masodik_helyen_vegzett_az_SZTE_Guardians_a_II._Amerikai_Futball_Kupanapon

Második helyen végzett az SZTE Guardians a II. Amerikai Futball Kupanapon

Második helyen végzett az SZTE Guardians a II. Amerikai Futball Kupanapon

2024. április 02.
3 perc

Pécsett szervezték a II. Amerikai Futball Kupanapot március 23-án. A helyszín a Pécsi Tudományegyetem TTK atlétikapályája volt, ahol az SZTE Guardians csapata szoros döntőben szerezte meg az ezüstérmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az egyetemisták, főiskolások országos versenyén vett részt a Guardians szegedi amerikai futball csapat egyetemista különítménye. Ebben a sportágban – hasonlóan a nem MEFOB keretében rendezett versenyekhez – kuparendszerben történik a versenyeztetés.

A II. Amerikai Futball Kupanapon öt egyetem - Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs - csapatai vettek részt, összesen mintegy százharminc sportoló.

A kupanapon az alábbi csapatok vettek részt:

- Győr Széchenyi Egyetem és a Győr Shark közös csapata

- Debreceni Egyetem Deac Gladiators csapata

- Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Guardians közös csapata

- Miskolci Egyetem és a Miskolc Bobcats közös csapata

- Pécs Tudományegyetem és a Pécs Legioners közös csapata

guarakc

– Szombaton részt vettünk a Pécsi egyetem által szervezett II. Amerikai Futball Kupanapon, ahová címvédőként érkeztünk. Fizikálisan és mentálisan is kemény próbatétel volt a nap, hiszen mindössze 14 játékossal neveztünk a mérkőzésekre, de mint utóbb kiderült a legalkalmasabb 14 játékossal. A korai indulás éreztette hatását és az első mérkőzésünket kicsit álmoskásan indítottuk a Miskolci egyetem csapata ellen, sok labdát vesztettünk támadó oldalon, viszont a védelmünk kitett magáért, így ezek a labdavesztések nem bosszulták meg magukat, győzelemmel zártuk a mérkőzést. A második meccsen már mindkét egységünk éles volt és a Pécs csapata ellen a kupa legtöbb pontját szereztük. Így két győzelemmel és a legtöbb ponttal első kiemeltként jutottunk az elődöntőbe. az első kiemeléssel az járt, hogy következő mérkőzésünk előtt sem volt pihenő. Az elődöntőben ismét a Miskolc csapatával kerültünk szembe, és bár sokat javított a Miskolc a támadójátékán, csapatunk játékosai is még egy lapáttal odatettek és 0 ponton tartva az ellenfelünket jutottunk a döntőbe – mondta el Baranyi Ernő Viktor, az SZTE Guardians/Guardians vezetőedzője.

RMHT9634

A SZTE csapata tavaly bajnok lett, idén pedig a döntőt a győriek ellen játszották, ahol végül nem sikerült megismételni a tavalyi eredményt, de így is másodikként zártak a szegediek. A kupákat és érmeket Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke adta át.

– Menetelésünk során sok kisebb-nagyobb sérülést szedtünk össze, ami miatt a kupa döntőjére már csak 11 emberrel tudtunk kiállni. Itt a Győr csapatát fogadtuk, és magabiztosan indítottuk az első félidőt, ám a mérkőzésen sok komolyabb sérülést is összeszedtünk, ami miatt fontos játékosaink hagytak ki játékokat vagy teljes támadásokat. A győri keret több mint háromszoros létszáma így fölénk tudott kerekedni, frissebben és élesebben játszottak, így a döntő rendes játékideje döntetlennel zárult. Ezután a kétszeres hosszabbítás sem hozott eredményt, így hirtelen halálra került sor, melyben végül alulmaradtunk. Szomorkodásra nincs okunk, hiszen bizton állíthatom, hogy a kupa legkeményebb játékosai voltak a szegediek és mind küzdésben mind játéketikában kiemelkedőt nyújtottak, így jövőre még nagyobb motivációval vághatunk neki a következő kupának. Nagyon sportszerű játékot láthattunk minden csapattól és nagyszerű közösség kovácsolódott a különböző egyetemek játékosai között. A magyar amerikai futball egyik színfoltja lett mind a kupanap, mind a Szegedi Tudományegyetem kis létszámú, de kőkemény csapata – tette hozzá a vezetőedző.

szte_amerikai_foci_ezust

A II. Amerikai Futball Kupanap visszanézhető a Legioners Pécs YouTube csatornáján.

Mátó Gábor

Fotó: Rónási Márton: Facebook, Instagram

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek