Bezár

SZTEhírek

az_istenno_amulettje

Heti könyvajánló: Soós Tibor: Az istennő amulettje (Nílus könyve 1.)

Heti könyvajánló: Soós Tibor: Az istennő amulettje (Nílus könyve 1.)

2024. április 09.
3 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Ahogy mondtam, ami tegnap veled történt, az nem a te hibád. Nem te tehetsz róla. Azért viszont te leszel a felelős, amit ezután tenni fogsz. És ott, a távolban magad mögött hagyhatod a múltat, üres papiruszra írhatod életed történetét. Ha hálás akarsz lenni nekem, akkor úgy irányítod a sorsod, hogy örömet okozzál vele mindenkinek. No meg persze az istennőnek – mutatott nevetve az amulettre.”

 

Soós Tibor a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett magyar-történelem szakos középiskolai tanárként, így a diploma után egyenes út vezetett a katedrára. Emellett több könyvkiadónak is dolgozik szerkesztőként, sikerkönyvek megjelenése fűződik az ő nevéhez is. Középiskolás kora óta ír, folyamatosan jelennek meg írásai a legkülönfélébb témákban. Írt már novellákat magyar és egyetemes történelemből, tárcákat a WMN magazinnak, ismeretterjesztő albumot ismert nőkről vagy kisregényt a Galaktika magazinba. Az istennő amulettje című könyve idén jelent meg az Eleven Kiadó gondozásában. Az Eleven Kiadó 2023-ban látott napvilágot, azzal a küldetéstudattal, hogy a hazai kortárs irodalomban maradandó értéket teremtsen. Műfajtól függetlenül kutatnak azon kincsek után, melyek még egy íróasztal fiókjában rejtőznek, remélve, hogy egy nap meghódíthatják az olvasók szívét. Szeretik a romantikát, a borzongást, a kalandot, a könnyed humort és a mélyről jövő gondolatokat, egyszóval minden írást, aminek „lelke” van.


Az istennő amulettje (Nílus könyve 1.) egy izgalmas utazás az ókori Egyiptom világába, ahol egy fiatal nő, Tia és egy rejtélyes férfi, Sziatum története fonódik össze a fáraók korának csodálatos és veszélyekkel teli birodalmában. A könyv lapjain a karakterek fejlődése és a környezet részletes ábrázolása éppúgy lenyűgözi az olvasót, mint maga a fordulatos cselekmény vagy a legapróbb részletekig kidolgozott korrajz. A szerző páratlanul élethűen festi le Enhaton uralkodásának időszakát, és egyben bemutatja a mindennapi élet sajátosságait, legyen szó az írás különféle formáiról, a papirusztekercsekről vagy éppen a Nílus rejtélyes világáról, amelyben bármikor felbukkanhat krokodil. Tia kezdetben egy különleges hajszínnel megáldott, édesapja mellett tevékenykedő „orvostanhallgató”, aki kénytelen sorsát kezébe venni. Az úton segítőkkel is találkozik, így a kezdetben céltalan fiatal lány Sziatummal való találkozását követően már Egyiptom sorsáért is aggódhat. Azok számára, akik szeretik az ókori Egyiptom világát és a kalandos történeteket, Az istennő amulettje kötelező olvasmány lesz, míg azoknak, akik kevésbé kedvelik a korszakot, könnyen megkedvelhetik Soós Tibor sorozatának köszönhetően.

 

Köszönjük az Eleven Kiadónak a recenziós példányt, és bízunk benne, hogy hamarosan folytathatjuk Tia és Sziatum kalandjának olvasását!

Lázárné Csernus Anikó

SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek