Bezár

SZTEhírek

hzs

Hollandiában tanult, az idei szezonban pedig már a röplabda NBI-ben játszik Hűse Zsófia, az SZTE GTK hallgatója

Hollandiában tanult, az idei szezonban pedig már a röplabda NBI-ben játszik Hűse Zsófia, az SZTE GTK hallgatója

2023. szeptember 20.
3 perc

Küzdelmes szezon elé néz a Vidux-Szegedi RSE felnőtt női röplabdacsapata. Az egyesület, története során most először, az NBI-ben fog játszani, ahol az egyik meghatározó játékos lehet Hűse Zsófia, az SZTE GTK hallgatója, akit a röplabdáról, a tanulmányairól, és az Erasmusról is kérdeztük.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hűse Zsófia már tízéves kora óta röplabdázik Szegeden. Más sportokat is kipróbált, de a röplabda volt az, amely megmaradt, és a mai napig sikeresen játszik, jelenleg a Vidux-Szegedi RSE felnőtt női csapatban, ahol az idei szezonban az egyesület története során először az NBI-ben méretik meg magukat. A csapat másik SZTE kötődésű játékosával, Kovács-Fiskus Fannival már korábban készítettünk interjút, ahol a feljutásról és az egyéni sikereiről is mesélt.

huse_zsofia

Hüse Zsófia végigjárta az SZRSE utánpótláscsapatait, ma pedig már a felnött gárda alapembere, Fotó: SZRSE

Az előző félévben Hűse Zsófia Erasmuson keresztül Hollandiában tanult, így csak a röplabda szezon első felében volt ott a csapattal. Viszont elmondta, hogy a feljutás, több éves munka eredménye. Évek óta próbálkoztak az NBI-be kerülni, amely nagy dolog, hogy sikerült, és Hollandiából is végig követte a csapattársai sikereit, most viszont újra a csapattal készül. A Vidux-Szegedi RSE következő hazai meccse október 28-án lesz látható a VEHIR-VESC csapata ellen. Zsófiék szeretettel várják a szurkolni vágyó nézőket.

hzs_1

A tanulás és a röplabdázás párhuzamosan jelen van Zsófia életében Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– Teljesen más szezon vár ránk, mint korábban. Sokkal erősebb csapatokkal kell megküzdenünk, amelyek között vannak olyanok, amiben a játékosok nem hobbiból, hanem hivatásként játszanak. Eddig mindig alacsonyabb szintű csapatokkal játszottunk, csak néhány erősebb ellenfél volt, de most mindenki kiemelkedő. Küzdelmes szezon lesz, izgatottan várom, mert jó meccsekre számítok. Nem tudjuk még mi lesz, egyelőre álljuk meg a helyünket és maradjunk bent az NBI-ben –mondta el Hűse Zsófia.

A röplabda mellett Zsófi negyedéves hallgató az SZTE GTK gazdálkodási és menedzsment alapszakon. Nagyon jó kiindulásnak tartja ezt a szakot, mert az elvégzése után sok minden lehet még belőle, de egyelőre a későbbiekben mesterképzés a célja marketing területen. Jó lehetőségnek tartja az Erasmust, amelynek segítségével az előző félévet Hollandiában töltötte Gröningenben, ahol kipróbálta, hogy milyen külföldön élni, és rengeteg új barátot szerzett.

– Sokat dolgoztunk csapatban, és hétről-hétre prezentálni kellett, amelynek köszönhetően az angol nyelvtudásom is magabiztosabb lett. Hollandiában más módszerekkel oktatnak, mint itthon. Sokszor hagynak minket önállóan dolgozni, csak az adott projektet kapjuk meg, és onnantól kezdve csapatban készülünk fel. Hozzá kellett szokni, hogy mások az elvárások, mint itthon, de sikerrel vettem a feladatokat – tette hozzá.

A röplabda sem maradt el Hollandiában. Zsófi az egyetemen játszott hétről-hétre egy hobbicsapatban. Elmondta, hogy Gröningenben fontos a hallgatók életében a diáksport. Rengeteg csapathoz lehet csatlakozni, különböző szinteken, és folyamatosan megküzdenek egymással a bajnokságokban. Most viszont újra az SZRSE színeiben játszik az NBI-ben.

hzs2

Mentorként a saját tapasztalatait hasznosíthatja , Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Zsófi az idei félévben mentor lesz az Erasmus Student Networknél, ahol az SZTE-re érkező külföldi hallgatóknak fog segíteni. Hollandiában az Erasmus alatt szerzett értékes tapasztalatokat így Szegeden is tudja hasznosítani, és a mentoráltjai is könnyebben beilleszkednek a szervezett programoknak köszönhetően.

Mátó Gábor

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek