Bezár

SZTEhírek

IMG_9582

Nemzetközi workshopot szervezett az IKIKK Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont

Nemzetközi workshopot szervezett az IKIKK Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont

2023. október 09.
2 perc

Hat egyetem részvételével tartotta meg első személyes jelenlétű workshopját a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Humán és Társadalomtudományi Klaszteren belül működő Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ Humán és Társadalomtudományi Klaszteren belül működő Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont egyik célja egy több országon átívelő nemzetközi konzorcium létrehozása – tudtuk meg Prof. Dr. Hajdú Józseftől, a Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont szakmai vezetőjétől. A konzorcium várható tagjainak – University of American College Skopje, University of Novi Sad, University of Belgrade, University of Tirana, University of Sarajevo, University of Montenegro – képviselői nemzetközi workshopon ismerkedhettek 2023. október 6-án, a szegedi egyetem Dugonics téri központi épületében.

Nyugat-Balkan_WS20231006
Képgaléria a workshopról. Fotó: Bobkó Anna

A rendezvényt Prof. Dr. Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, az SZTE IKIKK vezetője nyitotta meg. Köszöntő beszédében bemutatta a Szegedi Tudományegyetemet és megköszönte a résztvevők jelenlétét, hiszen az egyeztetésen elhangzottak a jövőben többszörösen térülhetnek majd meg.

IMG_9496

Az egyetemek közötti szerveződés első lépcsőfoka egy júniusi online megbeszélés volt, amelyet a személyes szegedi találkozó követett. Az operatív megbeszélésen tárgyaltak többek között a belső intézményi alapszabályról és a közös jövőbeli tervekről is, amelyek között szerepel közös kurzusok indítása, a nyugat-balkáni társadalmi kérdésekhez folyamatosan alkalmazkodó közös kutatások indítása a leendő konzorciumi partnerekkel, professzorok és PhD-hallgatók bevonásával és egy e-folyóirat indítása is. Utóbbihoz adott praktikus tanácsokat a résztvevőknek Dr. Nagy Gyula, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgatója.

IMG_9600

Prof. Dr. Hajdú Józseftől, a Nyugat-Balkán Kompetenciaközpont szakmai vezetőjétől megtudtuk: a közös kutatásokban a Szegedi Tudományegyetem három kara lesz érintett. Az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar valamit a Gazdaságtudományi Kar.

A kutatások eredményeit várhatóan a decemberi első konferencián mutatják majd be az érdeklődőknek.

Fotó és szöveg: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek