Bezár

SZTEhírek

utohangszeres_szakmainap

III. Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia lesz Szegeden

III. Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferencia lesz Szegeden

2023. október 26.
2 perc

Immár harmadik alkalommal várják Szegedre október 28-án és 29-én a nagysikerű Dél-Alföldi Ütőhangszeres Szakmai Nap és Konferenciára (DUSZK) az ütőhangszerek és dobok rajongóit! A hétvége folyamán ütőhangszerekről, ritmustanításról szóló előadások, mesterkurzus, workshop, koncertek, hangszerkiállítás és vásár várja az ütős-dobos szakma és az ütőhangszerek iránt érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A DUSZK fő célkitűzése az oktatás és ismeretterjesztés mellett, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a tanárok, tanítványok és művészek között, valamint lehetőséget biztosítson a kölcsönös tudásmegosztásra egyfajta tudományos, de mégis gyakorlat-orientált szemlélettel. Hiánypótló jellege és változatos programkínálata kivívta a szakma érdeklődését. A 2019-ben, majd 2021-ben megrendezett sikeres rendezvényeket követően 2023-ban ezúttal a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában várja a közönséget és a szakma képviselőit Mucsi Gergő ütőhangszerművész, a rendezvény megálmodója és szervezője.

A III. DUSZK fő eleme az ütőhangszeres zenét és a ritmustanítást fókuszba helyező, a maga nemében egyedülálló konferencia, melynek célja, hogy lehetőséget biztosítson a tapasztalatcserére, s az ország ütőhangszeres művészeit, tanárait új ismeretekkel gazdagítsa, elősegítve a tudatos szakmai építkezést, a szakmai közösség fejlődését.

A DUSZK programkínálata minden alkalommal kurzusokat, előadásokat és mesterkurzust is tartalmaz, felvonultatva a hazai és a nemzetközi ütős színtér kiválóságait. A mesterkurzust idén Fábry Boglárka tartja majd, de előadást tart Weisz Nándor, Váray László, Bágyi Balázs, Köte Zoltán és T.-Potzner Veronika is. A DUSZK vendége lesz továbbá Goran Evetović (Szerbia) dobművész és tanár, aki nemrég megjelent dobos oktatóanyagait mutatja be, valamint Szegedre érkezik a Schlagkraft cég dallamhangszeres ütőivel a világszerte ismert virtuóz ütőhangszerművész, Nebojša Jovan Živković (Szerbia/Németország) is.

A már hagyománynak számító nagyszabású gálakoncerten szombat este szegedi ütőhangszeres hallgatók és tanulók, illetve együttesek és meghívott vendégeik mutatják be műsorukat.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyre a www.duszk.hu/regisztracio oldalon van lehetőség. Fábry Boglárka mesterkurzusa korlátozott számban fogad aktív résztvevőket, melynek részvételi díja aktív résztvevő esetén 8.000 Ft, passzív részvétel esetén ingyenes. Az elérhető helyek gyorsan fogynak, ezért az érdeklődő növendékeknek és hallgatóknak célszerű minél hamarabb regisztrálni a www.duszk.hu oldalon.

Pedagógusok részére előzetes igénybejelentés esetén 5 kredit értékű, nem akkreditált továbbképzési igazolást adnak a szervezők.

További információ a www.duszk.hu honlapon és a DUSZK Facebook oldalán olvasható.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek