Bezár

SZTEhírek

pexels_mesterseges-intelligencia

Új kurzus a Coursera for SZTE-n: Generative AI for Everyone

Új kurzus a Coursera for SZTE-n: Generative AI for Everyone

2023. november 13.
2 perc

A Stanford oktatója, Andrew Ng új kurzusa kaput nyit az AI világa felé. Az átfogó tananyag az alapismeretektől a gyakorlati használatig számos tippet, trükköt és információt tartalmaz – így segítve a mesterséges intelligencia működésének megértését és a felhasználói szintű tudás elmélyítését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az emberiség állandó keresése a fejlődés és a technológiai újítások felé egyre inkább a Mesterséges Intelligencia (AI) világába vezet. Az AI nem csupán egy új technológia, hanem egy egész korszak úttörője, mely új utat és lehetőséget kínál az élet minden területén. A mesterséges intelligencia világának megértése és felfedezése lassan elkerülhetetlenné válik. Olyan utakat nyit meg ugyanis számunkra, amelyek lehetővé teszik, hogy könnyebben tartsunk lépést a világ változásaival és a technológiai fejlődéssel.

Az AI jelenleg sokak számára még ismeretlen terület, de a Coursera új tananyaga segítségével felfedezhető. A Generative AI for Everyone kurzus az AI alapjainak és alkalmazásának megismertetését tűzte ki céljául: a tananyag ablakot nyit a gépi tanulás, adatelemzés és automatizálás világába, melyek forradalmasítják mindennapi életünket. Az új Coursera tananyag az oktatók és a hallgatók számára lehetővé teszi a generatív mesterséges intelligencia alapvető megértését, gyakorlati készségeket ad az alkalmazásához, és elősegíti annak tudatosítását, hogy a technológia jelenében és jövőjében és azon túl is egyre inkább megkerülhetetlen az AI használata.

Hogy miért érdemes részt venni a kurzuson?

Az AI nem csupán a jövőben játszik meghatározó szerepet. A mesterséges intelligencia már most is jelen van az ipar számos területén, és az igény egyre nő AI szakértőkre, illetve az AI felhasználói szintű ismeretére. A kurzus elvégzése lehetőséget teremt arra, hogy a mindenki jobban megismerkedhessen az AI nyújtotta lehetőségekkel.

A Generative AI for Everyone kurzus gyakorlatorientált, ami azt jelenti, hogy nemcsak elméleti ismeretekre tesz szert, aki elvégzi, hanem azonnal alkalmazhatja is a megszerzett tudást valós projektekben. A kurzus rugalmas időbeosztást kínál, lehetővé téve, hogy mindenki saját idejének és tempójának megfelelően haladhasson a tananyaggal.

A Coursera for SZTE felületét az SZTE polgárai regisztráció nélkül, Neptun kód használatával is elérhetik. A Coursera for SZTE használatáról ezen a linken lehet tájékozódni. A kurzus itt érhető el.

A képzés megvalósítását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatja. A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

SZTEinfo

Borítókép: A mesterséges intelligencia világának megértése és felfedezése lassan elkerülhetetlenné válik. Fotó: Pexels


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek