Bezár

SZTEhírek

FY_2464_-_Letoha Annamária

Miniszteri elismerő oklevélben részesült Dr. Letoha Annamária

Miniszteri elismerő oklevélben részesült Dr. Letoha Annamária

2023. november 03.
2 perc

Batthyány-Strattmann László és Hőgyes Endre munkásságát méltatta dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára 2023. október 30-án a minisztériumban tartott ünnepségen, ahol Pro Santitate díjakat és miniszteri okleveleket adott át azoknak a szakembereknek, akik kimagasló szakmai tevékenységükkel nap mint nap hozzájárulnak az egészségügy szakszerű és hatékony működéséhez. Dr. Letoha Annamária, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika klinikai főorvosa is miniszteri elismerésben részesült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Takács Péter elmondta, ez a hétfői nap azért kiemelkedő, mert Batthyány-Strattmann László és Hőgyes Endre szellemiségének örököseit ünnepelhetjük. Azokat az egészségügyben dolgozó kollégákat, akik a példájukat követve egy élet elkötelezett munkáját tették a magyar egészségügy fejlődésébe, a betegek gyógyításába, a társadalom egészségébe. Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere egészségügyi területen végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából miniszteri elismerő oklevelet adományozott Dr. Letoha Annamáriának, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika klinikai főorvosának, amelyet dr. Takács Péter adott át.

Az államtitkár emlékeztetett, Batthyány-Strattmann László hosszabb keresés után, 30 évesen talált rá a hivatására: 1900-ban szerezte meg orvosi végzettségét Bécsben. Bár gazdag és befolyásos főnemes volt, az ezzel járó lehetőségeit hivatásának kibontakoztatására használta fel.

Takacs_Peter

Takács Péter

Hőgyes Endréről szólva elmondta, a XIX. század második felének kiemelkedő, és nemzetközi szinten is elismert egészségügyi alakja volt, aki a tudomány melletti az emberek szolgálatáért vállalt felelőssége és a jövő generációk képzésében végzet munkája méltán teszi példaképpé mindannyiunk előtt.

Az egészségügyi államtitkár köszönetet mondott a kitüntetettek elvégzett példaadó, elkötelezett munkájukért, egyúttal megjegyezte, hogy a magyar egészségügyet mindig is áthatja Batthyány-Strattman László és Hőgyes Endre szellemisége. ,,Kívánom, hogy ennek segítségével sikerüljön közösen felépítenünk egy hatékony, korszerű, ugyanakkor emberközpontú, szeretettel teli egészségügyi ellátórendszert!” – zárta gondolatait az államtitkár.

Belügyminisztérium

Több elismerést is kiosztott az államtitkár.

Az elismerésben részesültek névsora itt elérhető.

Forrás: kormany.hu

Fotó: Archív - Frank Ivett/MTI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek