Bezár

SZTEhírek

Jóhangulat az Erasmus Student Network Szeged karaoke-estjén

Szórakozva segítettek az Erasmus Student Network Szeged karaoke-estjén

Szórakozva segítettek az Erasmus Student Network Szeged karaoke-estjén

2023. május 05.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Tavasz rendezvényei között az Erasmus Student Network Szeged énekelni várta a külföldi hallgatókat és magyarországi mentoraikat. A karaoke-est méltán az egyik legnépszerűbb program az ESN Szeged aktivitásában, hiszen az első énekesek, vagy duettek színpadra lépésével, zárásig folyamatosan jöttek a produkciók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Egyetemi Tavasz rendezvénysorozatban óriási sikernek örvendett az Erasmus Student Network Szeged által celebrált karaoke-est a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Radnóti kávézójában. Az ESN Karaoke Party nevet viselő jó hangulatú program évekre nyúlik vissza, az eseményt az ESN Hungary többször is díjjal jutalmazta.

Korábban a program Charity Jam Session névre hallgatott; a jótékony célú zenés program megszervezését kettős cél vezérelte, erről az Erasmus Student Network Szeged elnöke, Bíró Ivett így beszélt:

Bíró Ivett az Erasmus Student Network Szeged elnöke

Bíró Ivett, az Erasmus Student Network Szeged elnöke Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– Egyrészt egy olyan kultúrákon átívelő platformot szerettünk volna kínálni az Szegedi Tudományegyetemen tanuló külföldi- és magyar diákoknak, ahol lehetőségük nyílik megcsillogtatni énekesi képességeiket vagy megmutatni zenészi tudásukat. Másrészt igyekeztünk felhívni a hallgatók figyelmét a társadalmi felelősségvállalás fontosságára azáltal, hogy esélyt adtunk nekik arra, hogy visszaadhassanak valamit annak a közösségnek, amely érkezésükkor befogadta őket. A félénkebbek közönségként vehettek részt a programon, s cserébe valamilyen tisztálkodási szert hoztak magukkal adományként az Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ számára – mondta el Bíró Ivett, aki testvérével szintén készült egy rendhagyó produkcióval.

Halasi Blanka az Erasmus Student Network Szeged mentora

Halasi Blanka az Erasmus Student Network Szeged mentora Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az estet Halasi Blanka az Erasmus Student Network Szeged mentora nyitotta meg. Rövid köszöntőjében elmondta, hogy az esemény célja a zenészek és a zenekedvelő közönség összegyűjtése volt, ezért örömmel tapasztalta a nagy érdeklődést. Emellett örömét fejezte ki a temérdek adomány miatt, melyet a Szegedi Áldozatsegítő Központban bizonyosan tudnak majd hasznosítani.

Az esemény az SZTE-n tanuló magyar és ösztöndíjas (Erasmus+, Stipendium Hungaricum) külföldi hallgatókat célozta, de rajtuk kívül az Erasmus Student Network Szeged önkéntesei is bemutatták produkciójukat. Sokan duettel is készültek az estre. Az eseményre hatalmas volt az érdeklődés, a Radnóti Café megtelt a jóhangulatú fiatalokkal.

Jóhangulat az Erasmus Student Network Szeged karaoke-estjén

Sokan duettel is készültek az estre, amit tapssal háláltak meg Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Karaoke Party koncepciója egyszerű volt, biztosított volt a színpad, a mikrofon, a zenei aláfestésért pedig a Miért Ne Zenekar felelt. A többi a nemzetközi és hazai diákokon múlott, ESN Szeged mentor, Kiss Laura nyitotta meg az estét produkciójával, hogy motiválja a többieket, és segítsen nekik színpadra állni. Azok a nemzetközi diákok pedig, akik nem tartották magukat tehetségesnek, egyszerűen csak eljöttek a barátaikkal, lazíthattak és élvezhették a többiek előadását.


Szorakozva_segitettek_az_Erasmus_Student_Network_Szeged_karaoke-estjen_galeria
Képgaléria az eseményről Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az ESN Karaoke Party-nak köszönhetően olyan örömközpontú este született, melyben az előadók jobbnál jobb produkciókkal örvendeztethették meg közönségüket, akik pedig cserében, az összegyűjtött adományok révén segítettek a Szegedi Áldozatsegítő Központban élő családoknak. Mint kiderült, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói nyitottak a kulturális, jótékonysági eseményekre, és a hasonló szórakozva segítő programokon is előszeretettel vesznek részt.

Az esemény megvalósulását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatta.

A projekt a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

Kovács-Jerney Ádám

Borítókép: Jó hangulat az Erasmus Student Network Szeged karaoke-estjén Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek