Bezár

SZTEhírek

Kultúrális pályázatok, SZTE

Zene, vers, próza és mese egy helyen: pályázatokat hirdet az SZTE Kulturális Irodája

Zene, vers, próza és mese egy helyen: pályázatokat hirdet az SZTE Kulturális Irodája

2023. július 31.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája Egyetemi Zenei, Vers- és Prózamondó, Gyermekvers és Mesepályázatot hirdet az egyetem nappali tagozatos és PhD-hallgatói számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egyetemi Zenei Verseny pályázat

A versenyen a komolyzene, a népzene, valamint a jazz, a musical, a sanzon körébe tartozó, összesen 5-10 perc műsoridejű hangszeres vagy vokális szólódarabok és kamaraművek, illetve eredeti (nem zeneszerzői feldolgozású) népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet részt venni.

Szólistaként a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói indulhatnak, kivéve az SZTE BBMK és az SZTE JGYPK ének-zene szakos hallgatóit.

Kamaracsoportok esetén az előadók maximális létszáma hat fő, és a tagok legalább felének az SZTE hallgatójának kell lennie. A szólisták esetleges zongora- vagy egyéb hangszeres kísérője bárki lehet.

A nyilvános hangversenyen szakmai zsűri ítéli oda a díjakat, pénzjutalmakat.

Az Egyetemi Zenei Verseny kategóriái:

  I. Komolyzene

I. A Vokális komolyzene (szólisták és együttesek)

I. B Hangszeres komolyzene (szólisták és együttesek)

  II. Népzene

II. A Népdaléneklés (szólisták és együttesek)

II. B Hangszeres népzene (szólisták és együttesek)

  III. Jazz, musical, sanzon

III. A Vokális könnyűzene (szólisták és együttesek)

III. B Jazz együttesek

Az Egyetemi Zenei Verseny 250.000 Ft összdíjazású.

A versenyt 2023. november végén rendezik.

A versenyre az SZTE Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható nevezési lapon, valamint a Modulóban a Kulturális Iroda alatti űrlapon lehet jelentkezni 2023. november 10-ig.

Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny pályázat

A versenyzőknek két szabadon választott verssel vagy prózával kell pályázniuk, melyből az egyik lehetőleg kortárs szerző műve legyen. Egy-egy mű előadási ideje nem haladhatja meg a 10 percet.

Díjak:

I. díj: 50.000 Ft

II. díj: 40.000 Ft

III. díj: 30.000 Ft

A verseny 2023. november végén lesz.

A versenyre az SZTE Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható nevezési lapon, valamint a Modulóban a Kulturális Iroda fül alatti űrlapon lehet jelentkezni 2023. november 10-ig.

Gyermekvers pályázat

Olyan, a gyermekek számára érthető elemi formákkal és lehetőségekkel készült műveket várunk, amelyek (figyelembe véve a Weöres Sándor-, Nemes Nagy Ágnes-, Varró Dániel-féle gyermekirodalmi hagyományt) képesek emlékezetes szépirodalmi élményt nyújtani egy gyermek számára, megerősíthetik az olvasási szokásait, megfelelnek a gyermeki lélek hamisítatlan fantáziaigényének és játékosságának.

A művek tematikája tetszőleges (lehet például: állatvers, anyák napi, karácsonyi, szerelmes, kis történetet mesélő és így tovább).

Egy pályázó egy verssel jelentkezhet, amelynek terjedelme maximum 2 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz). A 2 oldalnál hosszabb verseket a bírálók automatikusan kizárják a versengésből. A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.

Díjak:

I. díj: 50.000 Ft

II. díj: 40.000 Ft

III. díj: 30.000 Ft

A leadás határideje, helyszíne: 2023. november 10. SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Telefon: 544-045, 4045. A pályaműveket elektronikusan is be lehet küldeni az alábbi e-mail-címre: tajti.gabriella@szte.hu

Mesepályázat - A hétfejű tündér iratmegőrzője címmel

Mit rejt a Hétfejű Tündér iratmegőrzője? Varázsmeséket? Állatmeséket? Csalimeséket? Szerelmi bájitalok vagy mérgek receptjeit? Naplóbejegyzéseket? Pamfleteket? Ezt szeretnénk most kideríteni! Olyan, felnőttek számára íródott műveket várunk, amelyek tartalmi és/vagy formai-szerkezeti szinten, egyedi, kreatív módon idézik meg a klasszikus vagy modern mesehagyományt. A művek tematikája tetszőleges, de külön örülünk, ha az alkotások a magyar népmesék világára is reflektálnak, vagy szövegükbe a magyar meseirodalom nagyjainak (pl. Csukás István, Lázár Ervin, Marék Veronika) bizonyos szereplőit, meséik motívumait is beépítik.

Egy pályázó egy mesével jelentkezhet, amelynek terjedelme maximum 3 gépelt oldal (12-es betűméret, 1-es sorköz). A 3 oldalnál hosszabb meséket a bírálók automatikusan kizárják a versenyből. A pályázat jeligés, a szerző adatait (név, kar, szak, évfolyam, telefonszám, e-mail, Neptun kód) külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni.

Díjak:

I. díj: 50.000 Ft

II. díj: 40.000 Ft

III. díj: 30.000 Ft

A leadás határideje, helyszíne: 2023. november 10. SZTE Kulturális Iroda (Dugonics tér 13.) Telefon: 544-045, 4045. A pályaműveket elektronikusan is be lehet küldeni az alábbi e-mail-címre: tajti.gabriella@szte.hu

 SZTEinfo

 

 

 

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek