Bezár

SZTEhírek

Thealter_megnyito2

Harmincharmadszor is THEALTER Szegeden

Harmincharmadszor is THEALTER Szegeden

2023. július 27.
2 perc

Idén nyáron is visszatért a THEALTER színház fesztivál Szegedre. Július 25-én Balog József, a Szegedi Tudományegyetem BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatója és a fesztivál művészeti vezetője megnyitotta a fesztivált, ahol egészen július 30-ig láthatnak előadásokat az érdeklődök.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 33. THEALTER sok szempontból különleges fesztivál, az anyagi támogatások hiánya miatt sokáig bizonytalan volt a sorsa, így Balog József minden érdeklődnek megköszönte a jegyvásárlást, amely a túlélést is jelentheti a fesztiválnak.

– A stábnak is szeretném megköszönni, akik hihetetlen sebességgel állítottak fel a fesztivált az elmúlt négy hétben, annak ellenére, hogy január-februárban körülbelül 140 jelentkező volt, hogy szeretnének idén nyáron játszani – mondta el Balog József.

Az SZTE-BTK oktatója egy workshoppal is jelentkezik majd a fesztiválon, amely Színházállítás néven lesz megtalálható. Itt olyan fiatalokat láthatunk, akik saját történetekkel vesznek részt egy interaktív színházi munkában.

– Van egy ilyen típusú módszer, hogy családállítás, ahol valamilyen problémát, traumát, konfliktust oldanak fel olyan módszerrel, ahol egy segítő csoport bevonásával történetté válik egy adott családi helyzet. Egyrészt azért gondoltam, hogy Színházállítás, mert elég bántalmazott helyzetben van a színház is, másrészt meg nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a fiatalabb korosztály egyre inkább dolgozik a saját történeteiből és módszereivel – tette hozzá az SZTE-BTK oktatója.

Thealter_megnyito3

A THEALTER idén is jelentkezik a Kritikus szekcióval, ahol Proics Lilla és Jászay Tamás fog online beszélgetni a fesztivál előadóival, illetve ők tudósítanak napi blogban az előadásokról is. A megnyitó után a Katona József Színház Médeia című előadásával indult a programsorozat, amelyről a későbbiekben is olvashatnak honlapunkon.

Mátó Gábor

Fotó: Frank Yvette

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek