Bezár

SZTEhírek

Mentorptogram_AlumniUni

Lépésről lépésre hallgatóknak - Alumni mentorprogram

Lépésről lépésre hallgatóknak - Alumni mentorprogram

2023. február 06.
2 perc

Tennivalók az Alumni mentorprogramban. Döntsd el, hogy kurzusként, vagy anélkül szeretnéd teljesíteni. Ha kurzussal, akkor így keresd: XA0021-AlumMentPr-AlumMentPr. Ha anélkül, annak sincs akadálya, a tanúsítványt akkor is megkapod teljesítéskor.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Miután eldőlt, hogy teljesíted első lépés, hogy regisztrálj a honlapon: uniszegedalumni.com, a regisztráció során „mentort keresek” jelölése, ezzel automatikusan bekerülsz az Alumni mentorprogram csoportba, ahol minden aktuális dologról informálunk.

Második lépésként kezdd el keresni a számodra ideális mentort! Használd a "Mentor keresése" funkciót és a szűrőket, minden mentor profilképe mellett: „szívesen segítek és vállalom a mentorálást” jelzés található, a profilja tartalmazza a részletes bemutatkozást és szakmai útját. Érdemes megnézned az Alma Mater ajánlásával és a hallgatók visszajelzései alapján kiemelt mentorokat is, mert ők garantáltan tudnak segíteni.

Harmadik lépésként fel kell venned a kapcsolatot a mentorral. Ha megvan a választott mentorod, küldd el a nevét a program koordinátornak (elérhetőségek alul). A program koordinátor alakítja ki az alumni mentor – hallgató kapcsolatot a platformon, nektek csak elfogadni kell a javaslatot, a mentor elfogadhatja, vagy elutasíthatja azt. Az esetleges elutasításnak nincs következménye, egyszerűen tovább keresünk.

Nagyon fontos, ha a mentor elfogadta az együttműködést, küldj értesítést a program koordinátornak.

Abban az esetben, ha nem boldogulsz, gyere el az SZTE Alma Mater online tájékoztatóra február 7-én 13.00-kor, vagy használd a guide-videókat, vagy kérdezz bátran a program koordinátortól (elérhetőségek alul).

mentorprogram_plakat_web

Fotó: SZTE Alma Mater

A mentorálási folyamat időszaka márciustól júniusig tart. A kurzus menete: részvétel az Alumni mentorprogram hivatalos megnyitó ünnepségén. A márciusiban kezdődő mentorálási alkalmakon a mentor és a hallgató által egyeztetett feltételekkel, rendszerességgel, formában: de minimum havi 2-3 alkalommal, online vagy személyes alkalmakon találkoznak. Az alkalmakon a mérföldköveket beszélik át a folyamatról és a mentorálási napló vezetését is töltik. A júniusi zárás előtt egy beszámolót kell készíteni a program koordinátornak, amelyben a jelentkező kifejti személyes véleményét tapasztalatairól. Ennek terjedelme 1 oldal és aláírva elektronikus úton kell eljuttatni a koordinátornak. Ezt követően a mentorálási napló vagy az online mérföldkövek, amelyek tartalmazzák a mentorálási tevékenység rövid leírását, időpontját és helyszínét. Ezt is a kurzus végén elektronikus formában kell eljuttatni, a mentor és a mentorált által hitelesítve a program végén az SZTE Alma Mater részére.

Ha bizonytalan vagy, kérdésed van, keresd a program koordinátorát bátran!

uniszegedalmni.com honlapon: Gerháth Györgyi

e-mail-en: almamater@szte.hu v. gerhath.gyorgyi@szte.hu

messengeren: SZTE Alma Mater v. Gerháth Györgyi



SZTEinfo

Borítókép: Lépésről lépésre hallgatóknak - Alumni mentorprogram Fotó: SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek