Bezár

SZTEhírek

Junior_Akademia

Átadták az egyetem prospektustartóit 31 partnerintézménynek

Átadták az egyetem prospektustartóit 31 partnerintézménynek

2023. február 10.
2 perc

Felvételi kiadványokkal teli prospektustartót adott át a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiája 31 partnerintézményének. A középiskolákban így első kézből értesülhetnek a diákok az SZTE összes karának felvételi információiról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem teljes képzéskínálata karnyújtásnyi távolságra került a Középiskolai Partneri Programban (KPP) résztvevő 31 iskola diákjai számára. A 12 kar és a Tanárképző Központ kiadványait tartalmazó prospektustartókat az intézmények már ki is helyezték a sokat látogatott folyósokra, közösségi terekre.

– Jól látható helyre, a tanári szobához közel helyeztük el a táblát, így ha a gyerekeknek kérdése van, akkor egyből feltehetik bármelyik tanárnak. Igazán hasznos eszköz, átlátható benne az összes kar kiadványa, már a fiatalok is kezdik felfedezni, egyre bátrabban használják – mondta Varga Gyöngyi, a Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium iskolai koordinátora.

Junior_Akademia

A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban a tábla átadása mellett Rudisch Ferenc Tényleg vonuljunk ki a digitális terekből? című előadását is meghallgathatták a középiskolások.

Prof. Dr. Balogh Elemér pedig a szegedi boszorkányperek világába repítette Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjait, jogtörténeti szempontból elemezve ezt az izgalmas, ugyanakkor hátborzongató időszakot.

– A prospektustartók átadásával egybekötött előadásokkal az volt a célunk, hogy a fiatalok betekinthessenek a különböző tudományterületekbe, és felkeltsük az érdeklődésüket az egyetem által kínál képzések iránt – mondta dr. habil Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója. Hozzátette: arra biztatja a középiskolásokat, hogy éljenek a lehetőséggel, és keressék fel iskolájukban az információs táblákat, és minél szélesebb körben tájékozódjanak a lehetőségeikről.

A kiadványok mellett már a Szegedi Tudományegyetem egyedi fejlesztésű Pontkalkulátorát is használhatják a felvételiző diákok. Az alkalmazás segítésével a jelentkezők megtudhatják, várhatóan mennyi pontjuk lesz egy-egy szakon.

Képgaléria ide kattintva elérhető.

Fotó és szöveg: Borbola Lilla

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek