Bezár

SZTEhírek

szte-tiencsin

Tianjini küldöttség látogatott a Szegedi Tudományegyetemre

Tianjini küldöttség látogatott a Szegedi Tudományegyetemre

2023. december 20.
2 perc

2023. december 15-én a Tiencsin Egyetem ötfős delegációja látogatott a Szegedi Tudományegyetemre. A látogatás fő célja a két egyetem kapcsolatának erősítése volt, amelyből hosszú távon mindkét intézmény profitálhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tiencsin Egyetem öttagú delegációja december 15-én délelőtt érkezett a Szegedi Tudományegyetemre. A delegációt Prof. Hu Wenping, a Tiencsin Egyetem ügyvezető alelnöke, valamint Zhang Junyan professzor, a Művészeti, Humán- és Társadalomtudományi Hivatal igazgatója, Hu Csinghua professzor, a Nemzetközi Együttműködési Hivatal igazgatóhelyettese, Weng Zhe professzor, az Emberi Erőforrások Hivatalának dékánhelyettese és Zhou Yan professzor, a Gyógyszertudományi és Technológiai Iskola dékánhelyettese alkotta.

A Tianjin Egyetem Kína egyik legjobb állami egyeteme, amely előkelő helyet foglal el a nemzetközi rangsorban. 1895-ben alapították, ez az első modern egyetem Kínában. Az egyetem széles körű oktatási programokat kínál szinte minden képzési területen, beleértve a mérnöki, természettudományi, számítástechnikai, gazdálkodási, jogi, gyógyszerészeti, idegen nyelvi területeket.

 kja___u_58091_450x330

A Tiencsin Egyetem az első modern egyetem Kínában. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A találkozó első részében a tiencsini delegáció ellátogatott a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (TIK), ahol megtekintették az SZTE Klebelsberg Könyvtárat. A könyvtárbejárást követően a Rektori Hivatalban, hivatalos találkozó következett a Szegedi Tudományegyetem vezetőivel.

kja___u_58191

A Rektori Hivatalban Prof. Dr. Széll Márta stratégiai tervezési rektorhelyettes, Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolatokért felelős rektorhelyettes, Dr. Bene Tamás nemzetközi kapcsolatokért és közkapcsolatokért felelős igazgató köszöntötte a kínai delegáció tagjait, valamint Dr. Szabó Sándor Előd, a Nemzetközi Együttműködési és Felvételi Iroda vezetője. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Prof. Dr. Zakar Péter és Prof. Dr. Széll Márta köszöntötte a Tiencsin Egyetem képviselőit és kiemelte a nemzetközi kapcsolatok fontosságát.

– Örülünk, hogy itt üdvözölhetjük Önöket! A Szegedi Tudományegyetem mindig nyitott a nemzetközi kapcsolatok kialakítására más felsőoktatási intézményekkel – hangsúlyozta Prof. Dr. Széll Márta.

A stratégiai rektorhelyettes a továbbiakban úgy fogalmazott, hogy a kínai kapcsolatok különösen fontosak a Szegedi Tudományegyetem számára.

– Még egy Konfuciusz Intézetünk is van itt Szegeden, amely az egyetemmel szorosan együttműködik – tette hozzá.

A köszöntő beszédek után az egyetem képviselői bemutatkozó előadást tartottak intézményükről.

 kja___u_5745_450x330

A hivatalos megbeszélésen az SZTE vezetése hangsúlyozta a jövőbeni együttműködési szándékot.

Mint az előadásokból kiderült, a két egyetem több területen is kínál hasonló képzési programokat, így mérnöki, számítástechnikai, gazdálkodási, gyógyszerészi, természettudományi, valamint idegen nyelvi szakon. Ezért érdemes lenne a jövőben ezeken a területeken együttműködni.

kja___u_5781_450x330

A két egyetem a közeljövőben szándéknyilatkozat aláírásával kívánja elindítani az együttműködést.

 

Fodor-Kozma Rebeka

Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek