Bezár

SZTEhírek

reménysugár, adomány szte szakk

Betegággyal ajándékozta meg a szegedi gyerekklinikát a Janker italkereskedés

Betegággyal ajándékozta meg a szegedi gyerekklinikát a Janker italkereskedés

2023. december 19.
3 perc

Egy bruttó 2,5 millió forint értékű betegággyal ajándékozta meg a Janker ital kis- és nagykereskedés a „Reménysugár” a Dél-alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványt. Az alapítvány a bútort a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központnak adományozta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Engedjék meg, hogy köszönetet mondjak Tóth Gábornak, a PC Trade Systems Kft. alapítójának és vezetőjének, aki az októberben, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett TOP 100 Gazdasági Konferencián, ahol a térség legfontosabb gazdasági kérdései álltak a fókuszban, és amelynek a vége egy jótékonysági árveréssel zárult, licitre bocsátott egy, az OTP Bank - Pick Szeged kézilabdacsapata által felajánlott, játékosai által aláírt labdát és mezt. A labda és a mez kikiáltási ára 100-100 ezer forint volt. Előbbi tárgy 500 ezer, utóbbi 1 millió 200 ezer forintért kelt el. A befolyt összegből a „Reménysugár” a Dél-alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány egy „Tom2” új kiságyat vásárolt, ezzel is gazdagítva a szegedi klinika eszķözparkját. Az ereklyéket a Janker ital kis- és nagykereskedés vásárolta meg, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani, hiszen kiegészítették ezt az összeget és így tudtuk megvásárolni az ágyat – kezdte Dr. Kovács Dénes, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke.

reménysugár, adomány szte szakk

Miklós Anita és Dr. Kovács Dénes


Kiemelte: az ajándékra nagy szükség volt, ugyanis ezzel egyrészt modernizálni tudják majd az eszközparkot, illetve hatékonyabbá tudják tenni a betegellátást. Az ágyat 0-tól 3 éves korig lehet használni. Amellett, hogy emelhető és dönthető, az orvosok és a nővérek sokkal könnyebben hozzáférnek a kisbetegekhez is.

 

Mint ismertette: a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Onko-Haematológiai Osztályának azonban még egy ugyanilyen ágyra volt szüksége ahhoz, hogy a betegellátás zavartalanul működjön. Amikor ezt az alapítvány meghirdette, nem sokkal később egy házaspár besétált a klinikára és felajánlotta, hogy megveszi a másik ágyat.


reménysugár, adomány szte szakk

Az ágy több szempontból is hasznos.


– A Janker hosszú évek óta, amikor csak lehetősége nyílik, részt vesz a különböző jótékonysági akciókban. Hol direkt módon segítve egy-egy családot, rászorulót vagy gyereket, hol pedig kollektív módon igyekszik támogatni különböző szervezeteket, alapítványokat. Nincs ez másként most sem, a TOP 100 Gazdasági Konferencián megszervezett árverésen nem is volt kérdés, hogy részt veszünk-e. Hiszünk abban, hogy az, aki ad, sokkal többet kap vissza. Anyaként azt gondolom, hogy nincs fontosabb a világon a gyermekeknél – emelte ki Miklós Anita, a JAN-KER 2001 Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.


reménysugár, adomány szte szakk

 Az ágyból kettő is érkezett a klinikára.


Zárásképp a kuratóriumi elnök elmondta: jelenleg hét gyermek fekszik benn és heten mint járóbetegek vannak kezelve. Hét kórterem van az osztályon, és a cél, hogy mindegyik kórterem – legyen szó kisebb vagy nagyobb gyermekekről – rendelkezzen olyan modern ágyakkal, mint amilyenek azok, amelyeket ajándékba kapott most az osztály.

 

Pósa Tamara

Borítókép: Betegággyal ajándékozta meg a szegedi gyerekklinikát a Janker italkereskedés.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek