Bezár

SZTEhírek

tny

Dobogón a Szegedi Tudományegyetem teniszezői

Dobogón a Szegedi Tudományegyetem teniszezői

2022. október 12.
2 perc

A Sonrisa - SZTE Sportmánia női elsőosztályú tenisz csapat bronzérmet szerzett az országos bajnokságon. A csapat elsőszámú játékosa, Drahota-Szabó Dorka egyéniben szerzett felnőtt magyar bajnoki címet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén februárban hosszútávú együttműködést kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Sportmánia Közhasznú Egyesület. A közös munka keretében erősödtek az egyetemi tenisz csapatok és infrastruktúrában is jelentősen előre lépett az intézmény.

Hajnal_Tensiz-7

A „fehér sport” hagyományai az SZTE-n egészen Szent-Györgyi Albertig nyúlnak vissza. Az újszegedi Erzsébet-ligetben található pályán sportolt rendszeresen az SZTE Nobel-díjas volt rektora, akiről egy tornát is elneveztek, amire szerdáig lehet nevezni. 

tklogo

Ezt a fontos szellemi és tárgyi örökséget szeretné nem csak megőrizni, hanem fejleszteni és a XXI. század elvárásainak megfelelővé tenni az egyetem, közösen a Sportmánia Közhasznú Egyesülettel.

 Hajnal_Tensiz-34

A Hajnal István által vezetett program több jelentős előrelépést is hozott február óta.

A legújabb siker, hogy az SZTE hallgatókkal felálló, felnőtt női csapat bronzérmet szerzett a Magyar Bajnokságon. A bronzérmes szegedi női teniszcsapat tagjai (a nyitóképen balról): Szalai Réka, Drahota-Szabó Dorka, Lehoczky Anna, Fenyves Gréta, Fenyves Angelika, edző Hajnal István.

A csapat első számú játékosa egyéniben is dobogóra állhatott, nem is akármilyen teljesítménnyel.

309584379_599970638585191_4605555527996536083_n

-Drahota-Szabó Dorka második felnőtt egyéni aranyérmét úgy szerezte, hogy sérülés miatt ki kellett hagynia majdnem fél évet, a gyógyulás után az Országos Bajnokság volt az első versenye. Ráadásul a döntőben hátrányból fordítva, a címvédő ellen diadalmaskodott. Tóth Amarissza, akit legyőzött a döntőben, az elmúlt 2 évben nem talált legyőzőre az OB-n.  Az aranyérem különlegességét fokozza, hogy Dorka meccslabdát hárítva (1/6, 4/5 40/30-nál) tudta megfordítani a meccset, igazán látványos játékkal. Kíváncsiak voltunk, hogy ilyen hosszú kihagyás után mire lesz képes és be kell vallanom, hogy felülmúlta az elvárásaimat, nagyon nagy élmény volt látni ezt a meccset – mondta el Hajnal István, Dorka és az Sonrisa-SZTE Sportmánia csapat felkészítő edzője.

A Szegedi Tudományegyetem Testkultúra Koncepciójába tökéletesen illeszkedik a tenisz fejlesztése is. Hosszú távon az amerikai ösztöndíj-modell létrehozása az SZTE-n, egész Magyarországon egyedülálló lehet. A sport és azon belül a tenisz akár döntő érv is lehet, ha továbbtanulásról van szó.

Hajnal_Tensiz-4

A Szent-Györgyi Kupáról és a teniszezési lehetőségekről bővebb információ olvasható a linkre kattintva.

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: SZTE-Sportmánia, Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek