Bezár

SZTEhírek

Kis Dávid idegsebész

Még egy hónapig látogatható az egyetemi sajtófotó-kiállítás

Még egy hónapig látogatható az egyetemi sajtófotó-kiállítás

2022. november 18.
2 perc

December 16-ig megtekinthető a Rektori Épület aulájában az egyetemi életet bemutató sajtófotó-kiállítás. Cikkünkben a tárlatból mutatunk ízelítőt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


Neparáczki Endre

Valóban az Árpád-házi királyaink nyugszanak a székesfehérvári osszáriumban – igazolódott be a feltételezés annak a projektnek az eredményeként, amelyet Dr. Neparáczki Endre, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpontjának igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem genetikai tanszékének munkatársa vezet.

Fotó: Bobkó Anna

Dr. Szuly Levente Tamás

Tanulnak, tanítanak, felkészítenek és felkészülnek, ha kell, életeket mentenek, mindeközben szolgálják a hazát és gondoskodnak védelméről – katonák, akik egykor az SZTE hallgatói voltak és hallgatók, akik az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer tagjai lettek. A képen Dr. Szuly Levente Tamás orvos őrnagy, a hódmezővásárhelyi laktanya Egészségügyi Központjának parancsnoka.

Fotó: Sahin-Tóth István

covid osztály

2020. december 30-án megérkezett az első adag Pfizer vakcina Szegedre. A Szegedi Tudományegyetem maximálisan kivette részét a Covid-járvány elleni védekezésből, csaknem félmillió PCR tesztet végeztek el az intézmény munkatársai és önkéntes hallgatói. A klinika az éppen aktuális járványhelyzet szerint változtatta a működési rendjét, több mint 1000 Covid-beteget kezeltek az Intenzív Terápiás Részlegeken. Az SZTE csúcsidőben 90 feletti oltópontot nyitott, biztosította a szakembereket, az infrastruktúrát, és ellátta a megye intézményeit is, a Kormányhivatallal szoros együttműködésben. Több mint negyedmillió oltást adtak be az SZTE orvosai.

Fotó: Bobkó Anna

Poór Péter

Dr. Poór Péter, az SZTE TTIK Növénybiológiai Tanszék egyetemi adjunktusa, a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagja a növényvakság ellen küzd. Vagyis, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a növények megismerése és a bennük zajló folyamatok iránt.

Fotó: Molnár Dóra, Bobkó Anna

A borítóképen: A világon ötödikként, Közép-Kelet-Európában pedig elsőként Szegeden ültették be azt a navigációs alapú mély agyi stimulációs implantátumot egy Parkinson-kóros beteg agyába, amely – az eddig elérhető hasonló rendszerektől eltérően – nemcsak stimulálni képes az agy megfelelő részeit, hanem az aktivitásokat regisztrálni is. Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek