Bezár

SZTEhírek

tkkny

Szeptembertől új szintre lép az SZTE Testkultúra Koncepciója

Szeptembertől új szintre lép az SZTE Testkultúra Koncepciója

2022. augusztus 12.
3 perc

Több sportolási lehetőség a külföldi hallgatóknak, szorosabb együttműködés a régió sportegyesületeivel, aktívabb kommunikáció. Ezek a témák is szóba kerültek azon az egyeztetésen, amelyen Dr. habil. Fritz Péter, a Szegedi Tudományegyetem Testkultúra Koncepciójának rektori és kancellári megbízottja, Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője és a projekt kommunikációjába bevont hallgatók vettek részt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2021 novemberében, felméréssel vette kezdetét az a folyamat, amely a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak, oktatóinak és munkatársainak egészségét hívatott megőrizni, támogatni, ezen felül a régió lakosainak szemléletét és lehetőségeit tágítaná az egészséges életmód területén. Az SZTE Testkultúra Koncepció minden sporttal, rekreációval és egészségmegőrzéssel kapcsolatos egyetemi tevékenységet egységesen koordinál, fejleszt.

Több területen is sikerült feltérképezni az egyetem adottságait, humán erőforrásait. A munka javában tart, az egyik cél, hogy tartósan Magyarország legegészségesebb egyeteme legyen az SZTE. A következő tanévtől számos változás életbe lép.

- Egységesítjük és központilag koordináljuk azoknak a hallgatóknak a segítését, akik élsportolóként folytatják tanulmányaikat az SZTE-n. A kettős életpálya modell mellett a régió egyesületeivel is szorosabbá és aktívabbá tesszük a kapcsolatot. Szeretnénk már azokat a középiskolásokat is elérni, akik továbbtanulás előtt állnak és közben profi sportolók is. Számukra kíván vonzó perspektívát ajánlani az SZTE, amivel elérhetjük, hogy itt maradjanak, akik középiskolába is ide jártak vagy az ország más területeiről ide jöjjenek és itt folytassák felsőoktatási tanulmányaikat – mondta el az egyeztetésen Dr. habil. Fritz Péter, az SZTE Testkultúra Koncepciójának rektori és kancellári megbízottja.

A hallgatók eddig is minden esetben kapcsolatba kerültek az SZTE Sportközpontjával, a kötelező kritérium testnevelés miatt. Az egyetemi egységnél idén szeretnének még színesebb kínálatot biztosítani a mozogni vágyó diákoknak.

- Szeptembertől már a külföldi hallgatók sportolási lehetőségeiben is több alternatívát tudunk javasolni. Angol nyelvű óráink közül választhatnak, így jobban megismerhetik egymást és az egyetemet, valamint a várost is. Folyamatosan bővítjük a mozgásformák tárházát és bízunk benne, hogy a Testkultúra Koncepció megvalósulásával mind infrastrukturális, mind sportszakmai szempontból magasabb szintre léphetünk – hangsúlyozta Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője.

A Testkultúra Koncepció fontos eleme a közösségépítés és az információáramlás még hatékonyabbá tétele. A sporttal, egészséges életmóddal kapcsolatos kommunikáció még aktívabban valósul meg szeptembertől, amelyben az SZTE BTK kommunikáció szakos hallgatói is fontos szerepet kapnak.

tkkgy

- Kiskoromtól kezdve úsztam, majd táncoltam, végül a kosárlabdázásnál állapodtam meg a leghosszabb ideig. Nemcsak maga a sport űzése okoz számomra örömet, hanem a lelátón való szurkolás és beszélgetés is. A gyakornoki program időtartama alatt szeretnék minél több eseményen személyesen jelen lenni és társaimat is erre szeretném bíztatni, hogy együtt élhessük át a sport összekovácsoló erejét -mondta el Lantos Rebeka, másodéves kommunikáció- és médiatudomány hallgató.

- 5 éves koromtól 10 éven át versenyszerűen szertornáztam, majd 4 évig kortárs balettoztam. Egész életemet a sport ölelte körbe, és a gyakornoki program segítségével szeretném bemutatni a sportolói életet, kihívásokat, háttérmunkákat videókon, riportokon keresztül. Célom minél több egyetemi sportoló megszólaltatása, sportesemények megismerése és bemutatása kreatív és szórakoztató tartalmakkal -tudtuk meg Lénárt Dórától az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék harmadéves hallgatójától.

-A sport mindig fontos szerepet töltött be az életemben. Régebben fociztam és kézilabdáztam, mostanában pedig rendszeresen eljárok futni és jógázni. A gyakornoki programban remélem minél több sporttal kapcsolatos tartalmat tudok majd készíteni, hogy többen megismerjék az SZTE-n lévő sportolási lehetőségeket – emelte ki Mátó Gábor, az SZTE-BTK Filmtudomány mesterszakos hallgatója.

tklogo

Az SZTE Testkultúra Koncepcióval az újonnan felvett hallgatók, már a beiratkozáskor találkozhatnak. Ugyanekkor startol az aktívabb, és exkluzív tartalmakat kínáló kommunikáció is.

SZTEinfó - Lévai Ferenc

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek