Bezár

SZTEhírek

WFP_8933

Rekordot döntött a látogatók száma a SZIN-en, sokan jártak az SZTE sátránál is

Rekordot döntött a látogatók száma a SZIN-en, sokan jártak az SZTE sátránál is

2022. augusztus 29.
3 perc

A Tisza-parti fesztivál egyedi hangulata, a nemzetközi sztárok sora és a hazai zenei élvonal legjobb koncertjei a koronavírus-járvány előtti hangulatot idézték meg augusztus 24-e és 27-e között Szegeden, sőt a látogatószám meg is döntötte a 2019-es korábbi rekordot – írták vasárnap kiadott közleményükben a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, óriási népszerűségnek örvendett a 2022-es Szegedi Ifjúsági Napokon a Szegedi Tudományegyetem futurisztikus gömbsátrában felállított Szabadulószoba – nemcsak hallgatók és fiatal baráti társaságok, hanem családok is örömmel vetették bele magukat a Nobel-díjas küldetésbe. A játék már az első két napban közel száz embert vonzott, pénteken és szombaton pedig csaknem ugyanennyi ember volt kíváncsi arra, hogy Szent-Györgyi Albert, hogyan találta fel a C-vitamint. De ezeken a napokon is nagy volt az érdeklődés a EUGLOH, a Coursera, az Alma Mater és a Junior Akadémia tevékenységei iránt. Emellett többen kérdeztek az ösztöndíjakról, a koleszokról és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról is.


WFP_8883

 

LEMEZLOVASOK AZ SZTE FUTURISZTIKUS SÁTRÁNÁL

 

Augusztus 26-án és 27-én az ismeretterjesztő programok mellett DJ Gabro és DJ G3rix, valamint DJ Xandro pörgette a lemezeket az SZTE futurisztikus gömbsátránál.


WFP_8915

 

A JUST DANCE, ÉS A STRANDRÖPLABDA IS SIKERT ARATOTT

 

A délutánt a fesztiválozók a medencében és a chill zónákban töltötték. Ám akadtak olyanok is, akik az SZTE sátránál elterülő strandröplabda pályát, vizipisztolyozást és a vizibombát választották. A szabadulószoba után az érdeklődők rendszerint lenyomtak egy „Just dance” vetélkedőt is.


WFP_9061

 

CSÁVÓK, AKIK A SZIN-EN HÓDÍTOTTAK

 

A nemrégiben létrejött, lemezlovasokból álló, Csávók névre hallgató formáció, hat tagot számlál, köztük két szegedi DJ-t, akik erősen kapcsolódnak a Szegedi Tudományegyetemhez. A Youtube-ot és a közösségi felületeket meghódító fiúk a SZIN-en is nagy érdeklődésre tartottak számot. Fellépésük előtt sikerült elkapni közülük JoerJunior-t és CIGGI-t néhány kérdés erejéig.



whiteframe_szin-web_2022-08-29_1321
A galéria a képre kattintva tekinthető meg.


- Nagyon sok minden jut eszembe Szegedről és a SZIN-ről, hiszen itt születtem, itt nőttem fel – család, barátok, szerelem, halászlé, egyedi hangulat, régi és új ismerősök, akikbe ilyenkor az utcán belebotlik az ember. Bensőséges hangulat, és nem a létszám miatt, hanem a közönség összetétele miatt – mondta JoerJunior. - Nekem Szegedről az jut eszembe, hogy egyetemváros és, hogy a napfény városa. Először tavaly volt szerencsém fellépni a SZIN-en és elmondhatom, hogy nemcsak a technika és a feltételek, hanem a hangulat és a közönség összetétele is remek volt. Ha viszont ki kellene emelnem korábbról - még mikor fesztiválozóként voltam jelen - egy emléket, akkor azt emelném ki, amikor a kijáraton befutottunk a haverjaimmal. A jegyek elfogytak, de mi mindenképp bulizni szerettünk volna. Szerencsénk volt, ugyanis a kidobók nem kaptak el bennünket, mi pedig nagyon jól éreztük magunkat. Ezért ezúton kérek elnézést minden szervezőtől … – emelte ki CIGGI.


301859374_171220055466583_2254585183234345666_n

 

A srácok azt is elmondták, hogy a formáció először ebben a felállásban a 2021-es SZIN-en mutatkozott be, így számukra a szegedi helyszín igazán meghatározó és fontos. Céljuk: közvetíteni a fiataloknak mindazt az életvidámságot és szabadságot, amelyet külön-külön is képviselnek a hivatásukban.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Sahin-Tóth István/Csávók hivatalos Facebook oldala

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek