Bezár

SZTEhírek

sbo_tanc_nyito

Az SZTE SBO csapata is elfogadta a Jerusalema örömtánckihívást

Az SZTE SBO csapata is elfogadta a Jerusalema örömtánckihívást

2021. május 05.
2 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba (SZAKK) is megérkezett a Jerusalema örömtánc mozgalma. A Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) munkatársai a világszerte népszerű dél-afrikai Master KG és Nomcembo ősi törzsi ritmusokat idéző dalára ropták május 1-jén az Újklinika és a mellette lévő Petri Gábor Klinikai Tömb különböző tereiben, amelyről videó is készült. A frontvonalban dolgozókként ugyan ők is elfáradtak, de ezzel a tánccal azt üzenik, hogy senki ne adja fel: mi fogunk győzni, és nem a COVID.

– A Jerusalema videónk fő üzenete, hogy még a koronavírus-járvány okozta nehézségek és gyász közepette sem szabad elfeledkeznünk az életörömről. Ilyen a zene és a tánc, amellyel kifejezhetjük szeretetünket, boldogságunkat, együttérzésünket, hálánkat és reményeinket is. A Szegedi Tudományegyetem SZAKK SBO munkatársainak tánca mindenkiért és mindenkinek szól – fogalmazott dr. Töreki Annamária adjunktus, az SBO közel 200 egészségügyi dolgozójának szakpszichológusa, a tánckihívás egyik szervezője.


Mint elmondta, Szabó Gabriella sürgősségi szakápolóval és dr. Schneider Erzsébet főorvosnővel együtt találták ki, hogy az összetartozás kifejezéseként csatlakoznak a kihíváshoz. – Az egész ország már nagyon belefáradt a COVID-helyzet kezelésébe, az életünket meghatározó korlátozásokba. Ez alatt a bő egy év alatt rendkívül sokan veszítették el valamelyik szerettüket, barátjukat. Nemcsak a hozzátartozókat viseli meg a gyász, hanem a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozókat is. Ezért döntöttünk úgy, hogy elkészítjük ezt a videót, amelynek ötletgazdája Szabó Gabriella volt – hangsúlyozta dr. Töreki Annamária. Hozzátette, az SBO csapatáról közismert, hogy nagyon összetartó és kreatív. A többségük hatalmas lelkesedéssel vett részt ebben a mindennapi munkából kizökkentő különleges programban. Öröm volt látni, hogy a forgatás alatt a betegek és a többi klinika dolgozói messziről figyelték őket, táncoltak és tapsoltak. ­És öröm volt látni, hogy az SBO munkatársai önfeledten nevettek a próbák alatt és a forgatáson. A videó fő üzenete, hogy mi fogunk győzni, és nem a COVID! Együtt minden legyőzhető!


A videó alatt futó szöveg: Értetek táncolunk/a mosolyotokért/mert a mosoly legyőzi a félelmet/Érted is, aki sírsz/Érted is, aki gyászolsz/Érted, aki gyógyítasz és ápolsz/Érted, aki a járvány végét várod/Mi továbbra sem adjuk fel/ S együtt összefogva győzni fogunk/Fogjunk össze mindannyian/S örüljünk együtt az életnek!

 

Videó itt érhető el:


 

SZTEinfo

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek