Mecses_6_of_7

A COVID-áldozatokra emlékeztek az SZTE klinika dolgozói

A koronavírus-fertőzésben elhunyt áldozatokra emlékeztek az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) dolgozói május 2-án, vasárnap este a szegedi Fogadalmi templom előtt. A Dóm térre közel 28 ezer mécsest helyeztek el, eddig ugyanis ennyi magyar áldozatot követelt a járvány. A megemlékezés részeként 5 percre megszólaltak a város harangjai.

Csendes tiszteletadással rótták le kegyeletüket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály (SBO) dolgozói a koronavírus áldozatai előtt május 2-án, vasárnap este a Dóm téren.


A koronavírus magyarországi áldozatainak emlékére 27 802 mécsest helyeztek el a Dóm téren. A 43 sorban, soronként közel 650 mécses szinte teljes egészében betöltötte a hatalmas teret. A mécsesekből kirakták a világban eddig elhunyt 3 millió 208 ezer 515 áldozatra utaló számsort. A megemlékezés részeként 5 percre megkondultak Szeged templomainak harangjai.


Mecsesgyujtas
A mécsesgyújtásról készült galéria a fenti képre kattintva érhető el.
 

Buresch Györgyi, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ SBO intenzív és sürgősségi szakápolója, az esemény ötletgazdája és főszervezője elmondta, hogy ma már sajnos alig van olyan ember az országban, aki ne gyászolná valamelyik családtagját, barátját vagy ismerősét. Nagyon sokan meghaltak, értük égtek a mécsesek és szólaltak meg a harangok. Emellett a frontvonalban dolgozó orvosok és ápolók, valamint az ország összes egészségügyi dolgozójának példa nélküli erőfeszítése és helytállása előtt is tisztelegtek ezzel a gesztussal.


 

A mécsesgyújtás arra is figyelmeztetett, hogy mindenki vegye komolyan a koronavírus-veszélyt, vegye fel a védőoltást, és továbbra is tartsa be a védekezéssel kapcsolatos szabályokat.


SZTEinfo

Fotó és videó: Sahin-Tóth István

Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az egyetem alapítója:
Országgyűlés

Az egyetem felügyeleti szerve:

Innovációs és Technológiai Minisztérium