Bezár

SZTEhírek

IMG_0001

100. életévébe lépett mesterét oltotta be egykori tanítványa

100. életévébe lépett mesterét oltotta be egykori tanítványa

2021. február 26.
2 perc

Egykori mesterének, a 100. életévébe lépett Prof. Dr. Varró Vincének adta be az oltást február 26-án Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, a Belgyógyászati Klinika igazgatója. Az orvostörténeti eseményen elhangzott: sokak számára jelenthet példát, hogy Varró Vince professzor - vállalva a nyilvánosságot is – felelősségteljesen kérte a koronavírus elleni oltást.

Életének 100. életévében vette fel február 26-án a koronavírus elleni második körös vakcinát Prof. Dr. Varró Vince emeritus professzor, a belgyógyászat és a gasztroenterológia hazai és nemzetközi hírű, iskolateremtő szaktekintélye.


IMG_9998
Prof. Dr. Varró Vince emeritus professzort, egykori tanítványa,
Prof. Dr. Lengyel Csaba oltotta be


A Szegedi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinika egykori vezetője (1972-1991) személyesen jelent meg a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Rendelőintézet oltópontján. Itt Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Belgyógyászati Klinika igazgatója, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke adta be egykori mesterének az oltóanyagot. - Óriási megtiszteltetés számomra, hogy tanszéki elődömnek én adhattam be a vakcinát – fogalmazott Prof. Dr. Lengyel Csaba.


IMG_0022
"Az általa kinevelt generációk alapvetően
határozták és határozzák meg
most is a Belgyógyászati Klinika működését"


A klinikai központ elnöke felidézte, hogy immáron több mint 30 éve, 1990-ben, az intézet akkori vezető professzora, Varró Vince vette fel a Belgyógyászati Klinikára. – Az általa kinevelt generációk alapvetően határozták és határozzák meg most is a Belgyógyászati Klinika működését – hangsúlyozta a jelenlegi igazgató. Emlékeztetett rá, hogy Varró professzor nyugdíjba vonulását követően már a negyedik tanszékvezetői generációt képviseli. – Úgy is fogalmazhatok, hogy bizonyos szempontból „tanszéki ükunokájának” tekintem magam, ő a mesterem és példaképem – árulta el Prof. Dr. Lengyel Csaba, aki kiemelte: - Nagyon büszke vagyok arra, hogy – mint minden felelősségteljes honfitársunk – professzor úr részt vesz az oltási folyamatban, és beadatja magának a vakcinát. Ezzel mindannyiunk számára kiváló példát mutat!


IMG_0040
Minden rendben az oltás után


Varró Vince professzor az oltást követően elmondta, hogy az első vakcinázás után nem érzett semmilyen mellékhatást, a lehetőségekhez képest kiválóan érzi magát. Arra a kérdésre, hogy miért tartja fontosnak az oltás kérését, azt felelte: „Ez természetes, minél többen oltassák be magukat. Enélkül semmi esélyünk arra, hogy legyőzzük a vírus terjedését.”


IMG_0061-001

 

SZTEinfo Lévay Gizella

Fotó: Bobkó Anna

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek