SZTE Info

gyakornoki_program_nyito

Újságíró és fotós gyakornokokat keresünk!

Szeretnéd te írni a SZTEminárium magazin következő cikkeit? Jól bánsz a szavakkal, szeretsz írni, vagy bepillantanál egy szerkesztőség munkájába? Jelentkezz újságíró gyakornoknak!

Szeretsz fotózni és tudsz bánni a fényképezőgéppel? Szívesen készítenéd te a következő magazin cikkeihez a képeket? Jelentkezz fotós gyakornoknak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SZTEminárium magazin cikkeit a Te hallgatótársaid írják! Ha te is szeretnél csatlakozni hozzánk, akkor jelentkezz az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságához újságíró vagy fotós gyakornoknak. Less bele egy szerkesztőség munkájába, az egyetem kommunikációjába, vegyél részt sajtós eseményeken, egyetemi rendezvényeken, előadásokon és írd te a következő cikkeket vagy készítsd te a következő fotókat a SZTEminárium magazinba!


Nem számít melyik karon és mit tanulsz, a lényeg, hogy szeress írni vagy érdeklődj a fotózás iránt és tudj csapatban dolgozni.


Jelentkezési feltételek: aktív hallgatói jogviszony.


Elvárások:

• Önálló, precíz munkavégzés

• Jó kommunikációs képesség

• MS Office felhasználói ismeretek (elsősorban Word és Excel)

• Jó fogalmazó készség és pontos helyesírás


Előnyt jelent: újságírói tapasztalat / jártasság a fotózásban


A pályázatokat az alábbi címre várjuk: sajto@szte.hu; +36/62-343-143


Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30.


Jelentkezés módja: Önéletrajz és motivációs levél (annak kifejtése, hogy miért szeretnél a szervezet gyakornoki programjában részt venni) elektronikus úton történő benyújtása az alábbi e-mail címre, sajto@szte.hu. Kérjük, a tárgyban jelöld meg: „Jelentkezés: gyakornoki program – SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság". A megadott határidő után beérkezett pályázatokat nem tudjuk figyelembe venni!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.