SZTE Info

Online előadás az EU-török kapcsolatok aktualitásairól

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet által működtetett EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda 2020. október 7-én, 16 órától online eseményt tart "Törököt fogtunk, de nem ereszt." címmel az EU-török kapcsolatok aktualitásairól.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Előadó:

Dr. Szigetvári Tamás tanszékvezető egyetemi docens – Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK, Nemzetközi és Politikatudományi Intézet

 

Levezető elnök:

Dr. Ferwagner Péter Ákos egyetemi docens – Szegedi Tudományegyetem BTK, Történeti Intézet, Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszék


Időpont: 2020. október 7. 16.00 óra


A nézők a rendezvényt a Europe Direct Szeged iroda Facebook oldalán követhetik majd:

https://www.facebook.com/EuropeDirectSzeged/


A rendezvény az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.


SZTEinfoCikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.