SZTE Info
futonyito

Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért!

Negyedik alkalommal rendezik meg a “Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért” jótékonysági kerékpár-, és futóversenyt, szeptember 5-én. A nevezésekből befolyt összegből a Szegedi Gyermekklinikának vásárolnak eszközöket a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember 5-én szombaton, az újszegedi Partfürdőre várják a futni és jótékonykodni vágyókat a "Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért" futó-és bicikliző verseny szervezői. Nevezni a helyszínen lehet 9 órától, vagy online. A távok: 26,5 km kerékpárral,4 és 13,5 km futás, 4km séta.


Színes programmal is készülnek a szervezők: a gyerekeket arcfestésre,buborékfújásra,és lufi hajtogatásra várják a bohócdoktorokkal. Az eseményről Drón felvétel készül.


További részletek az esemény Facebook oldalán.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 15.

Nyito_MEFESZ_egyetemistak

„1956. október 16-án a szegedi egyetemi ifjúság mintakövetőből mintaadóvá vált” – összegezte a MEFESZ megalapításának jelentőségét Jancsák Csaba, az SZTE egyetemi docense. Miként született meg ez az ikonikus szervezet? Bekukkantottunk az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszerébe, ahonnan egy visszaemlékezést, egy naplótöredéket és egy korabeli újságcikket idézve köszöntjük a 64 éve született MEFESZ-t.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.