SZTE Info

mentorhalo

Dragomán Györggyel és Szabó T. Annával startol el a Pedagógiai esték őszi évada

Szeged és a régió egyik legnépszerűbb esti sorozata, a Mentor(h)áló Pedagógiai esték szeptember 21-én, hétfőn 18 órakor indul újra az IH-ban, ahol kivételes hangulatú programmal várnak minden érdeklődőt. Az őszi évad nyitóprogramjának vendégei a népszerű házaspár, Dragomán György és Szabó T. Anna.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kellemes, kedélyes, kivételes és kihagyhatatlan estére számíthat, aki csatlakozik a Mentor(h)áló Pedagógiai esték szeptember 21- i előadásához: szópárbaj, anekdoták, család, receptek, trükkök, felolvasás, dedikálás!


Az előadás címe: Kéz a kézben
Az előadás időpontja: 2020. szeptember 21. hétfő 18.00
Helyszín: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Akiket mindenkinek látnia és hallania kell: Dragomán György József Attila-díjas író, műfordító és felesége, Szabó T. Anna költő, műfordító.


További részletek itt. A Facebook eseményoldal itt érhető el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. szeptember 26.

Szte_Rovatfejek_konyv_B-BT_20200923

Egy írói életmű rejtett titkaira, az irodalomtörténész nyomozáshoz hasonló kutatási módszereire is fény derült a 91. Ünnepi Könyvhét szegedi rendezvény-sorozatának egyik csúcspontján. A „Ha nem volnátok ti – Kosztolányi Dezső utolsó szerelmei” című kötet szerzőjével, Bíró-Balogh Tamással, a Szegedi Tudományegyetemen oktató irodalomtörténésszel Újszászi Ilona újságíró beszélgetett „az SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.