Bezár

SZTEhírek

Mentos_1_of_4
Csaknem félezren jelentkeztek már az SZTE hallgatói közül a koronavírus elleni védekezés önkéntes segítői feladataira

Csaknem félezren jelentkeztek már az SZTE hallgatói közül a koronavírus elleni védekezés önkéntes segítői feladataira

2020. november 13.
2 perc

Egyre több hallgató jelentkezik a közelmúltban meghirdetett önkéntes segítői feladatokra. A Szegedi Tudományegyetem az Országos Mentőszolgálat terheinek csökkentése érdekében a mintavételekben való közreműködésre a III. IV. V. és VI. éves orvostanhallgatók jelentkezését várja. Más egészségügyi hallgatókra is számítanak Covid védekezésben történő feladatellátásra, valamint azok is jelentkezhetnek, akik nem egészségügyi karok hallgatói, őket adminisztrációs és szállítási feladatokban való önkéntes részvételre kérik. Eddig 470 egyetemi hallgató jelezte részvételi szándékát.

Az Országos Mentőszolgálat tesztelésének megsegítésére már 211 egészségtudományi képzésben résztvevő hallgató jelentkezett, a konténeres szűrőállomások munkálataiban 6-an jelezték részvételi szándékukat. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ klinikáinak közvetlen COVID-ellátási feladataiban 129-en szeretnének közreműködni, valamint a nem egészségügyi karon tanuló hallgatók közül eddig 124-en jelezték, hogy az adminisztrációs és szállítási feladatokban részt vállalnának.


Betanitas


Prof. Dr. Lázár György, a SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja elmondta, hogy a hallgatókat egyelőre 2 hetes időintervallumra veszik igénybe az Országos Mentőszolgálat munkatársai, az eddigi visszajelzések pedig kiválóak. Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb a hallgatók egészségének megőrzése, így speciális képzésen is részt vesznek az önkéntesek. A feladatok ellátáshoz szükséges védőfelszerelést a mentőszolgálat biztosítja számukra, valamint ha nem lakóhelyükön történik a feladat ellátása, akkor szállást és napi háromszori étkezést is kapnak.


Mentos_3_of_24


A Szegedi Tudományegyetem vezetése kiemelten fontosnak tartja a sikeres járványügyi védekezést, amelyhez nélkülözhetetlen a hallgatók önkéntes feladatvállalása. Az önkéntes munka ideje igazolt távollétnek számít, valamint az egyetem a diákok részére biztosítja az elmaradt képzések pótlásának lehetőségét is.


Mentos_5_of_24


Továbbra is kérik a hallgatókat, hogy folyamatosan jelentkezzenek az önkéntes segítői feladatokra. A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információ a Szegedi Tudományegyetem honlapján található, ide kattintva elérhető.


SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek