Bezár

SZTEhírek

online_kerdoiv

Frissítve: 2020. március 24.- Kérdőív segítheti a járvány terjedésének modellezését

Frissítve: 2020. március 24.- Kérdőív segítheti a járvány terjedésének modellezését

2020. március 24.

Országos epidemiológiai előrejelzési rendszert fejleszt a Szegedi Tudományegyetem több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával. A pontos fertőzésterjedési modellezéshez a járvány kitörése előtti és utáni kapcsolati és utazási szokásokról gyűjtenek adatokat. A kutatást egy online kérdőív néhány percig tartó kitöltésével bárki segítheti.

A koronavírus kérdőív célja, hogy a kitöltők névtelen adatszolgáltatása alapján – a kapcsolattartási szokásokat felmérve – olyan adatbázis építését alapozza meg, amely hozzájárul az új koronavírus (COVID-19) terjedésének megértéséhez. A magyar kutatócsoportok az adatok ismeretében hatékonyabb megelőzési módokat fejleszthetnek a terjedés lassítása, megakadályozása érdekében.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium arra kér mindenkit, hogy a kérdőív mindössze pár percet igénylő, anonim kitöltésével mozdítsák előre a kutatást! A leghasznosabb segítséget az jelenti, ha a válaszadó lehetőség szerint megismétli, mostantól akár minden nap egyszer elvégzi a kitöltést.

 

A kérdőív a https://covid.sed.hu/questions linken érhető el.


Korábban írtuk:

Az új koronavírus globális terjedésének kockázatát modellezték szegedi matematikusok

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek