SZTE Info

Tudományos diákköri ülés: COVID 19 - jogi kérdések és válaszok

Online tudományos diákköri ülést tart 2020. május 4-én 17 órától az SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézete.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményen Prof Dr. Görög Márta a veszélyhelyzet adatvédelmi kérdéseiről tart előadást. Dr. Pákozdi Zita arra a kérdésre ad választ, hogy milyen hatása van a veszélyhelyzetnek a polgári perekre.


Az eseményhez itt lehet csatlakozni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.