Bezár

SZTEhírek

miniszteri_latogatas_nyito1

Miniszteri látogatás az SZTE mintavételi pontján

Miniszteri látogatás az SZTE mintavételi pontján

2020. május 08.
1 perc

Prof. Dr. Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai minisztere látogatott el május 8-án, Kecskemétre az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktatóközpontjába, hogy megtekintse a mintavételt Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Prof. Dr. Rovó László rektor és Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke társaságában.

Megtekintette a mintavételt és beszélgetett az operatív csoporttal Prof. Dr. Palkovics László, Magyarország innovációs és technológiai minisztere május 8-án, pénteken, Kecskeméten. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem is részt vesz abban az országos szintű vizsgálatban, amelyet május 1-től a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával végez a négy hazai orvosképző intézmény.


IMG_8597


Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A vizsgálatokat a régióban a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja szervezi. A 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vesz részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek.


IMG_8641



A kecskeméti helyszínre utazott Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Prof. Dr. Rovó László rektor és Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke, akik Szemereyné Pataki Klaudiával, Kecskemét polgármesterével is találkoztak az SZTE mintavételi helyszínén.


Fotó és szöveg: Bobkó Anna

A témáról korábban írtuk:

Megkezdődtek a mintavételek

"A mintaadás mindannyiunk érdeke"

A minta útja


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek