Bezár

SZTEhírek

tudaskapu8_kiemelt

Megjelent a SZEM Tudáskapu 8. száma

Megjelent a SZEM Tudáskapu 8. száma

2015. január 23.
2 perc

A Lendület pályázatosokat is bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin Tudáskapu 8. száma. A SZEM legfrissebb számának középpontjában a kutatómunka áll a tudástérképtől kezdve a szuperszámítógépen át az egyetemtörténetig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Sokkal izgalmasabb nem kifogni egy nagy halat, min t nem kifogni egy kicsit” – idézi kutatói hitvallásként a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas rektorát, Szent-Györgyi Albertet az MTA Lendület pályázatainak egyik szegedi nyertese, Hegyi Péter. Szerinte minden Lendület-nyertes példa arra, hogy nem irreális nagy célokat kitűzni magunk elé. A leginkább reményteljes kutatói munkát végző „Lendületesek” mellett a SZEM Tudáskapu 8. számában olvashatnak – többek között az SZTE tudástérképéről, az akadémia és a művészet kapcsolatáról, a szuperszámítógépről, a 2014-es ITech Challange különdíjas BSoDcsapatáról.

Reflektort irányít a SZEM például és a Nők a tudományban elnevezésű rendezvényen bemutatott tehetségekre. Így például a földrajz doktorandusz Martyin Zitára, vagy a storke-ot kutató Sófi-ösztöndíjas Kocsis Kittire, valamint a víz tisztaságával foglalkozó Bolyai-ösztöndíjas László Zsuzsannára, de az egyetemi Füvészkertre és vezetőjére, Német Anikóra is.

Az egyetem múltbéli eredményeit és pillanatnyi teljesítményét összegző Szegedi Egyetemi Tudástár 8 kötetéről is hírt ad a SZEM.

 

Mindezek a témák és egyéb érdekességek is megtalálhatóak a SZEM Tudáskapu friss számában. Keressék a megszokott terjesztési pontokon, az egyetemi épületekben és kávézókban!

Az újság az SZTE hírportáljáról is letölthető, a http://www.u-szeged.hu/sztemagazin oldalon virtuálisan a korábbi magazinokba is belelapozhatnak az érdeklődők.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek