Bezár

SZTEhírek

Sikeres vizsgát tettek juhászok a Mezőgazdasági Karon

Sikeres vizsgát tettek juhászok a Mezőgazdasági Karon

2014. december 15.
2 perc

Mind a harminc juhász sikeres záróvizsgát tett a SZTE Mezőgazdasági Karán a 2014. szeptemberben indított juhászati felnőttképzésen. A kar jövő évi terveiben is szerepel a képzés, valamint annak kibővítése is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara 2014. szeptemberben indította el első alkalommal a juhászati felnőttképzést. Harmincan iratkoztak be, mindannyian sikeres vizsgával zárták a tanfolyamot.

– Úgy határoztuk meg, hogy minimálisan 15 fővel indítjuk el a képzést, végül harmincan jelentkeztek – mondta Horváth József, a kar dékánja. – Elégedettek vagyunk, annál is inkább, mert a képzés három helyszínen indult az országban: Hódmezővásárhely mellett Debrecenben és Kaposváron, és volt olyan észak-magyarországi hallgatónk, akinek Debrecen távolságban közelebb lett volna, mégis a mi vásárhelyi képzésünket választotta.

Horváth József azt is hozzátette: az SZTE Mezőgazdasági Karán volt a legnagyobb részvétel, összehasonlítva a három oktatóhelyet. – Bízunk abban, hogy a legmagasabb hallgatói létszám annak is betudható, hogy jó híre van az intézményünknek – mondta a dékán.


Juhaszkepzes
Sikeres vizsgát tettek juhászok a Mezőgazdasági Karon - GALÉRIA


A hallgatók számára heti egy alkalommal tartottak képzést, amely szeptemberben indult, és november végéig tartott. A képzés gyakorlatorientált volt, a tantermi előadások mellett két alkalommal bemutatótelepeket, üzemeket látogattak meg a résztvevők. A tanfolyam elvégzésével a kérődző-szerkezetátalakítási programban érintett gazdálkodók eleget tettek a jogszabályban előírt továbbképzési kötelezettségüknek. A sikeresen vizsgázók oklevelet kaptak a Szegedi Tudományegyetemtől, az igazi siker emellett, hogy a dokumentum államilag elismert, valamint a Juhtenyésztők és Kecsketenyésztők Országos Szövetsége is elismeri.

A dékán hozzátette: jövőre ismét meghirdetik a képzést, mert már az első tanfolyam ideje alatt többen jelezték, hogy érdeklődnek iránta, és a következő kurzusba bekapcsolódnának. Ezért 2015-ben a Mezőgazdasági Kar újabb képzést indít, legkésőbb ősszel.

– A nálunk végzettek azt is jelezték, hogy szívesen részt vennének további képzéseken is, amelyen már újabb témaköröket ismerhetnének meg. Úgy tervezzük, ezek néhány napos képzések lennének mondta Horváth József.

 

SZTEinfo – Nyemcsok Éva Eső

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek