Bezár

SZTEhírek

2014_november_mobilitas_kiemelt

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin 2014. évi novemberi száma

Megjelent a Szegedi Egyetem Magazin 2014. évi novemberi száma

2014. december 08.
2 perc

Már elérhető a Szegedi Egyetem Magazin mobilitási különszáma, keressék a jól megszokott terjesztési pontokon, az egyetemi épületekben és a kávézókban!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Országérték a magyar felsőoktatás. Az ösztöndíj pedig a peregrináció mai formája – ennek jegyében a felsőoktatási mobilitás áll a Szegedi Egyetem Magazin 2014. novemberi számának középpontjában. B. Szabó Dezső, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális diplomáciáért

felelős helyettes államtitkára arról beszél, hogyan vált a Campus Hungary program a hazai ösztöndíjrendszer domináns elemévé, míg Balogné Molnár Gabriella, az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda vezetője az SZTE mobilitási sikerei mellett bemutatja, milyen lehetőségek várják most a külföldet meghódítani vágyó fiatalokat. A lapban arról is olvashatnak, hogy a magyar tudományegyetemek közül az SZTE elsőként vállalta a megmérettetést a Campus Hungary projekt keretében a Tempus Közalapítvány megbízásából indított „Nemzetköziesítés a magyar felsőoktatási intézményekben” című pilot projektben. Bemutatkozik Rosita Rahma lektor, aki 2014 szeptembere óta tart indonéz nyelv- és kultúraórákat az SZTE-n, valamint a Példakép, Presztízs-díjas és immár a Campus Hungary program „neves fiatal kutatók” csoportjába választott tehetsége Letoha Tamás, a Szegedi Tudományegyetemen diplomázó kutatóorvos. Lörincz Andreas, a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemről érkezett CEEPUS-ösztöndíjas hallgató szegedi élményeiről,

a magyar nyelv nehézségeiről mesélt. Miért hasznos a külföldi tanulmányút? – faggatták a lap munkatársai az SZTE azon diákjait, akik valamilyen ösztöndíjprogram keretében hosszabb-rövidebb időt külhoni felsőoktatási intézményben töltöttek el. A Tisza-parti universitas karain tanuló külföldi hallgatókat pedig arról kérdezték, miért éppen a Szegedi Tudományegyetemet választották.

 

Mindezek a témák és egyéb érdekességek is megtalálhatóak a SZEM Tudáskapu friss számában! Az újság az SZTE hírportáljáról is letölthető, a http://www.u-szeged.hu/sztemagazin oldalon virtuálisan a korábbi magazinokba is belelapozhatnak az érdeklődők.


A SZEM ismét kétoldalas angol nyelvű híranyagot kínál a Szegeden tanuló külföldi hallgatók számára.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek