Bezár

Internet

Online - 2013. július

Online - 2013. július

2013. szeptember 10.
15 perc

27. hét

(2013. 07.01. - 2013.07.07.)

 

Átszervezés az SZTE gyermekgyógyászati intézményeiben - Jelentős átszervezés zajlik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-egészségügyi Központjában. A párhuzamos ellátásokat igyekeznek megszüntetni és az egységeket a megfelelő szakmai irányítás alá vonni - közölte az intézmény új vezetősége pénteki sajtótájékoztatóján. - Bereczki Csaba, aki az elmúlt négy hónapban intézetvezető-helyettesi feladatokat látott el Katona Márta megbízott intézetvezető oldalán, és júliustól irányítja majd az intézményt, a tájékoztatón elmondta, hogy az ellátást eddig három helyszínen végezték, a klinika A-épületében a Korányi fasoron, a B-épületben a Temesvári körúton és a C-épületben a Boldogasszony sugárúton.

Link: webradio.hu promenad.hu hirado.hu onkormanyzat.mti.hu medicalonline.hu mti.hu szegedma.hu

 

Szegedi díjazott Az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton - ...A 2013-as pályázat újdonságaként a csoportok esetében három szakterületen is odaítélték az Astellas-díjat: a járóbeteg-ellátás első helyezettje a budapesti Uzsoki Utcai Kórház Művese Osztályának csapata lett, fekvőbeteg-ellátásban a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dietetikai Szolgálatának munkatársai végeztek élen, míg a helyszíni sürgősségi ellátás kategória idei legjobbjának az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet Zalaegerszegi Mentőegység bizonyult.

Link: szegedma.hu infonograd.hu informed.hu promenad.hu monitormagazin.hu delmagyar.hu

 

28. hét

(2013. július 8.-2013. július 14.)

 

Átadták a Sófi-ösztöndíjakat - Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban adták át a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíjait. A korábbi évek hagyományaihoz híven az SZTE Természettudományi és Informatikai Karának diplomaosztó ünnepségén kapták meg az elismerést, ezúttal tizenketten. - Az összegyetemi pályázatra idén százan jelentkeztek, a fődíjasok 200 ezer, a különdíjasok 50 ezer forint ösztöndíjat kaptak.

Link: szegedma.hu

 

Lakossági fórum az ELI-ről Szegeden - "Szeged felkerül az innováció világtérképére" - hangzott el az ELI lézeres kutatóközpontról tartott lakossági fórumon a csongrádi megyeszékhelyen. A projektet megvalósító ELI-HU Nonprofit Kft. a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában tegnap délután tájékoztatta az érdeklődő lakosságot a projekt állásáról és várható hatásairól. A fórumon az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, Lehrner Lóránt mellett Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára is részt vett és válaszolt a lakossági kérdésekre.

(Várhatóan 400 új munkahely, több új egyetemi képzés, hazatelepülő kutatók - Lakossági fórum az ELI-ről Szegeden)

Link: orientpress.hu  kormany.hu

 

Megszülettek a hallgatói bérletszavazás eredményei - Június 10-25-ig szavazhattak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói arról, a jövőben milyen feltételek mellett kaphassanak városi közlekedésre jogosító bérletet. A szorgalmi időszakban három szakos érdekképviselő, Marjanovic Anett, Fodor Ákos és Puskás Árpád hallgatói kérésekre úgy döntött, aláírásgyűjtő szavazásra viszi az ügyet, vagyis, hogy továbbra is minden államilag támogatott egyetemi polgárnak ingyen járjon-e a bérlet.

Link: szegedma.hu

 

Levéltár: összegyűjtik az egyetemi dokumentumokat - Mintegy 9 és fél millió forint pályázati forrásból fejleszthette Egyetemi Levéltárát a Szegedi Tudományegyetem. A 2004-ben alapított levéltár az eszközbeszerzés mellett így egy helyre költözhet, és megkezdheti az egyetemmel kapcsolatos dokumentumok összegyűjtését. - Vajda Tamás levéltárigazgató Az oktató levéltárhoz szükséges virtuális pontok kialakítása a Szegedi Tudományegyetem Levéltárában című TIOP-projekt záró sajtótájékoztatóján elmondta: a pályázatnak köszönhetően a Csongrád Megyei Levéltár egyetemmel kapcsolatos dokumentumai is bekerülnek a saját rendszerbe.

[Csaknem tízmillióból fejleszti egyetemi levéltárát az SZTE]

Link: onkormanyzat.mti.hu  edupress.hu

 

A 400 új munkahelyet teremtő ELI számít a külföldre települt magyar kutatókra - Szeged felkerül az innováció világtérképére - hangzott el csütörtökön az ELI lézeres kutatóközpontról tartott lakossági fórumon a csongrádi megyeszékhelyen. A projektet megvalósító ELI-HU Nonprofit Kft. a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában tegnap délután tájékoztatta az érdeklődő lakosságot a projekt állásáról és várható hatásairól. A fórumon az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, Lehrner Lóránt mellett Prof.

Link: hrportal.hu

 

Magyar fejlesztésnek köszönhetően megújul a hírolvasási és az oktatási piac - ...Az Xdroid Kft. egyik fő tevékenysége piaci hasznosításra alkalmas műszaki kutatás-fejlesztési projektek tervezése, kivitelezése és piacra vitele, melynek hátterét a cég önálló szegedi kutatási központja biztosítja. A kutatási területek fókuszában elsősorban a mesterséges intelligencia megoldásokat is tartalmazó, innovatív üzleti és lakossági célú alkalmazások, hang-, szöveg- és adatbányászati megoldások állnak.

Link: bevezetem.hu

 

Irány az SZTE! - július 10-ig lehet módosítani a felvételin - ...Miért érdemes az SZTE-t választani? - Számos nemzetközi és hazai felmérés rangsorolja a legkülönbözőbb szempontok szerint a felsőoktatási intézményeket, ám egy közös van bennük: a fővárosi egyetemek mellett - egyetlen vidéki universitasként - a Szegedi Tudományegyetem mindegyiken ott van a legjobbak között. Nemcsak a HVG vagy a Heti Válasz listáin értek el idén is kiemelkedő eredményeket a szegedi képzések, de ami talán még hangsúlyosabb: a világ egyetemeinek 2003 óta összeállított, nagy presztízsű sanghaji ranglistáján (Academic Ranking of World Universities; Jiao Tong University) az Eötvös Loránd Tudományegyetem mellett csak és kizárólag a Szegedi Tudományegyetem szerepel folyamatosan a legjobb ötszázban az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertsége, tudományos súlya alapján.

Link: szegedma.hu

 

Új felnőttképzési programot indít a Szegedi Tudományegyetem - A munkaerő-piaci igényekhez igazítja ősszel induló felnőttképzési programjait a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). A pályázati forrásból megvalósuló projekt segítségével az újonnan felálló Dél-alföldi Regionális Felnőttképzési Központban idegenforgalmi, informatikai, pénzügyi és logisztikai képzések indulnak - hangzott el a projekt csütörtöki sajtótájékoztatóján, Szegeden. - Marsi István, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának (SZTE JGYPK) dékánja elmondta: a kar eddig is rendkívül változatos oktatási portfóliót kínált.

Link: promenad.hu  szegedma.hu  pecsinapilap.hu  mti.hu hirado.hu

 

 

 

Universiade: Pontszerzés nyújtón, bravúrgyőzelem, hétpróba - ...A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Márton Anita 17 méter 45 centivel döntős súlylökésben. Ozorai Jenny kalapácsvetésben a 13. helyen végzett 58.04-el. Szabó Barbara 184 cm-rel döntős magasugrásban. Pénteken rendezik a fináléját. Hétpróbában, Zsivoczky-Farkas Györgyi négy szám után az előkelő ötödik helyen áll. Györgyi 13:97-es időeredménnyel, egyéni csúccsal holtversenyben a 4. lett 100 gáton, majd magasugrásban 1.83 cm-t teljesített, súlylökésben 13-60-at, végül 200 méteren 25.43-at futott.

Link: sportmenu.net

 

Új igazgató az SZTE Klebelsberg-könyvtár élén - Hétfőn iktatták be ünnepélyesen Keveházi Katalint az SZTE Klebelsberg Kunó Könyvtár főigazgatói posztjára. A korábbi főigazgató-helyettes Mader Bélát váltotta fel a bibliotéka élén, aki 1990 óta vezette az intézményt június 30-i nyugdíjazásáig. "Az egyetemi könyvtár jó úton jár, a mai elvárásoknak és kívánalmaknak megfelelő intézmény, ezt az irányt mindenképpen jó lenne tartani. Jól képzett, az intézményhez lojális könyvtárosokkal dolgozhatunk egy országos mércével is rendkívül jól felszerelt könyvtárban.

Link: szegedma.hu

 

29. hét

(2013. július 15.-2013. július 21.)

 

Universiade: Még két bronzérem a kajakozóknál - ...Császár Gergely a Szegedi Tudományegyetem, míg Petrovics Máté a Szent István Egyetem hallgatója. Minkét kajakozó edzője Csamangó Attila (Szegedi Vízisport Egyesület). - ATóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely kajak-négyes szintén bronzérmes 1000 méteren, holtversenyben a fehéroroszokkal. A célfotó alapján mindkét hajó harmadik 3:12:184-es időeredménnyel. Az első helyen férfi K-4-ben Oroszország végzett 3:08.558-al.

Link: samsungsport.hu  sportmenu.net  nemzetisport.hu.feedsportal.com

 

Magyarország prezentálta a 2019-es Universiade pályázat lehetőségeit - ...A MEFS standjánál jelen volt, többek között, Nagy Péter Universiade címvédő súlyemelő, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója; Barka Emese, a Semmelweis Egyetem hallgatója, kétszeres Eb-bronzérmes birkózó; Sleisz Gabriella, a Szent István Egyetem hallgatója, Universiade bronzérmes birkózó, valamint Soós Viktória ritmikus gimnasztikázó, a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatója. - A standon az érdeklődő nemzetközi és helyi delegációk, valamint FISU munkatársak megtekintették az 1935-ös hazai rendezésű főiskolás világjátékokról, és a 1965-ös budapesti Universiadéról készült plakátokat, fotókat.A 2019-es pályázat leadási határideje szeptember 14.

Link: samsungsport.hu  sportmenu.net  delmagyar.hu

 

A migrén ellenszerét keresik szegedi kutatók - Szegedi és pécsi tudósok elsőként találtak világos összefüggést a migrén és az agy egy fontos polipeptidje között. Így a kutatásnak köszönhetően akár gyógyítható is lehet a migrén. Az eredményeket a fejfájás szakterület vezető folyóirata, a Nature Reviews Neurology külön szerkesztőségi közleményben méltatja. - A rangos nemzetközi szakmai folyóirat a neurológia területén kiemelt négy kutatási eredmény egyikeként mutatta be a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika, az MTA-SZTE Idegtudományi Kutatócsoport, a Pécsi Tudományegyetem Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet, valamint a Szentágothai János Kutató Központ együttműködéséből született legújabb tudományos kutatást.

Link: onkormanyzat.mti.hu

 

Lakossági fórum: fókuszban az ELI és a lézerkutatás - ...A Szegedi Tudományegyetem vezette konzorcium 1 milliárd 50 millió forint, száz százalékban vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Uniótól az "Ágazati felkészítés a hazai ELI projekttel összefüggő képzési és K+F feladatokra" című, 2013. április 15-től 2015. április 14-ig tartó projektre. Ennek kapcsán megalakul a Lézertechnikai Platform, amely a felsőoktatás, a hazai lézeres ágazatban működő cégek, kutatóintézetek, valamint az ELI-ALPS között biztosítja majd a folyamatos konzultációt.

Link: szegedma.hu

 

Aláírásgyűjtés indul az aktív eutanáziáért - Szeged - Orvosi segítséggel vethessenek véget életüknek a gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvedők - ennek érdekében indul aláírásgyűjtés. Az orvosi kamara tiltakozik, a Hospice Alapítvány képviselője pedig úgy gondolja: méltó körülmények között senki nem vágyik hamarabb a halálra. - Aláírásgyűjtés indul az aktív eutanázia engedélyezése érdekében, mivel az Országos Választási Bizottság jóváhagyott egy állampolgári kezdeményezést.

Link: delmagyar.hu

 

Az igénylők tíz százaléka nem kap bérletet az SZTE-n - ...A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa július 15-i ülésén, 45 igen, 1 nem és 2 tartózkodás mellett jóváhagyta a "Hallgatóknak nyújtandó helyi utazási támogatási szabályzatot". Bérletre ezután is minden államilag finanszírozott hallgató pályázhat majd, azonban már csak a 90%-uk veheti azt át. A rangsor szociális szempontok figyelembe vételével lesz kialakítva, így az arra rászorulók jelentős része ezután is térítésmentesen használhatja a szegedi tömegközlekedést.

Link: szegedma.hu

 

Friss egyetemi rangsor: meglepetést okozott a legjobbak listája - ...A legújabb felsőoktatási stratégia szerint 2020-ra a világ 200 legjobb felsőoktatási intézménye közé kell kerülnie a "nemzeti tudományegyetemeknek", többek között az ELTE-nek, a pécsi, a debreceni és a szegedi egyetemnek. Több képzés már most is szerepel a tematikus világrangsorokban: a QS 200-as listájára felkerült például a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem nyelvtudományi képzése, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem matematikai, informatikai és építőmérnöki képzése is.

Link: eduline.hu

 

TUDÓSÍTÓNK BRÜSSZELBŐL JELENTI - ...A pályázatot elnyertek a Debreceni Egyetem, Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Kodolányi János Főiskola, Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Az alig két órás repülőút után transzferrel egészen az Európai Parlament közelében található szállodánkig vittek bennünket, ahol mindenki elfoglalhatta saját szobáját. A hivatalos program kora délután kezdetét is vette: a Parlament kantinjában elköltött ebéd után Ioannis Darmis, a Médiaszolgáltatások és Monitoring osztály vezetője mutatta be az Európai Parlament sajtószolgálatának működését. Link: prherald.hu

 

Ősszel indul a lézerközpont építése - A tervek szerint ősszel kezdődik a mintegy 400 munkahelyet létrehozó szegedi lézerközpont (ELI-ALPS - Extreme Light Infrastructure Attosecond Light Purse Source) építése, a beruházás első ütemének 2015 nyarára kell elkészülnie - mondta Lehrner Lóránt, a beruházást irányító ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója július 4-én a Tisza-parti városban egy lakossági fórumon. A nagyberuházás első fázisában a kutatóközpont épülete és a lézertechnológia egy része készül el, erre 37 milliárd forint fordítható, 85 százalékban uniós, 15 százalékban hazai forrásból.

Link: mixonline.hu  onkormanyzat.mti.hu  hirado.hu

 

30. hét

(2013. július 22.-július 28.)

 

Három honfoglalás kori harcos sírját tárják fel Tarpánál - ...A Szegedi Tudományegyetem Régészeti Tanszékének hallgatói egy előkelő honfoglalás kori harcos sírját tárják fel a Jósa András Múzeum régészeinek irányításával Tarpa határában 2013. július 18-án. A felfedezett három sírban nyilak tárolására szolgáló tegezeket és egy szablyát találtak. A katonák közül kettőt lovával együtt temették el. MTI Fotó: Balázs Attila

Link: mti.hu

 

Fiatal magyar tudósokat is támogat az Európai Kutatási Tanács - ...Kondor Péter, a Közép-európai Egyetem (CEU) kutatója Frictions in the Financial System (Súrlódások a pénzügyi rendszerben) című, Berényi Antal, a Szegedi Tudományegyetem kutatója pedig Therapeutic Mechanisms and Long Term Effects of Directed Transcranial Alternating Current Stimulation in Epileptic Seizures (Epilepsziás roham esetén koponyán belül irányzottan alkalmazott váltóáramú stimuláció terápiás mechanizmusa és hosszú távú hatásai) című tanulmányával nyerte el a támogatást - tájékoztatta az Európai Bizottság magyarországi kirendeltsége az MTI-t pénteken.

Link: mti.hu  hirado.hu  mon.hu  medicalonline.hu

 

Szociálishelyzet-függő az ingyenes bérlet az SZTE-n - A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa július 15-én elfogadta a "Hallgatóknak nyújtandó helyi utazási támogatási szabályzatot", ennek értelmében a 2013/2014-es tanév második félévétől az államilag támogatott hallgatók általános szociális helyzetfelmérés alapján pályázhatnak ingyenes helyi utazásra jogosító bérletre. A dokumentumot azonban csak a pályázók 90 százaléka nyerheti el. Akik korábban sem éltek az utazási kedvezménnyel, azokat nem lehet pályázásra kötelezni, ezért nem vesznek részt a számításokban.

Link: szegedma.hu

 

Karate: magyar arany és bronz az egyetemi Eb első napján - ...Az esemény ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Kiss Norbert ifjúságért és sportért felelős helyettes államtitkár, Alberto Gualtieri, az Európai Egyetemi Sportszövetség tiszteletbeli elnöke, Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke. A nyitóceremónia keretében köszöntötték az kazanyi Universiadéról aranyéremmel hazatérő vízilabda-válogatott kapitányát, Vincze Balázst.

Link: szegedma.hu

 

Ösztöndíjat alapított lapunk a GTK-n Együttműködési keretszerződést írt alá egy új ösztöndíj alapításáról hétfőn Vilmányi Márton, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja és Kóti Zoltán, a Lapcom Kft. kiadóigazgatója a kar főépületében. Az ösztöndíjjal egy hallgató tanulmányait támogatja lapunk két féléven keresztül. - Amióta a felsőoktatás finanszírozása nehéz helyzetbe került, azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek lehetőségük van, kötelességük egyfajta társadalmi felelősségvállalásként az ilyen kezdeményezések mellé állni.

Link: delmagyar.hu

 

Molnár András 852 kilométert gyalogolt - ...Ezt a távot teljesítette Molnár András, a szegedi származású válogatott kosárlabdázó, aki párjával, a szintén kosaras Vida Annával (a Szedeákban játszó Vida Máté testvérével) indult útnak május 17-én. - Nem mondom, hogy nem volt folyamatos izomlázunk, de más jellegű mozgás volt ez, mint egy kosárlabdaedzés - senki nem kiabált például utánunk, hogy gyorsabban sétáljunk. Amikor pedig láttuk, hogy egy 70-80 esztendős nénike bucira dagadt térdekkel megy mellettünk, mi sem nyavalyoghattunk - mondta a delmagyar.hu-nak viccelődve Molnár András.

Link: bb1.hu

 

A buddhisták szent növényét, a lótuszt ünnepli a füvészkert Közép-Európa legnagyobb indiai lótusz állománya csodálható meg évről-évre az SZTE Füvészkertben, közel nyolcvan esztendeje. A növény az ősi keleti vallásokban a megtisztulás és az újjászületés jelképe, s a szegedi botanikus kert büszkeségét július utolsó hétvégéjén különleges programsorozat keretében mutatja meg. "Július elején kezdődött az indiai lótusz virágzása, s hosszú évek tapasztalatai szerint a hét végére várható a csúcsvirágzás, de egészen augusztus végéig megcsodálható" - tájékoztatott Németh Anikó, a füvészkert igazgatóhelyettese.

Link: szegedma.hu

 

Zenés nyári kavalkáddal készülnek az ifjú szegedi művészek - A három ifjú tehetség már számtalanszor bizonyított a szegedi nagyérdemű előtt, mindannyian erős szálakkal kötődnek a napfény városához. - Kovács Éva operaénekesnő a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán szerezte meg énekművész diplomáját, majd a Szegedi Nemzeti Színházban Puccini Pillangókisasszonyának megformálásáért hálás közönsége Dömötör-díjjal jutalmazta. - Szemerédi Bernadett színésznő hat éven át volt sajátos színfoltja a város zenei palettájának, míg felvételt nem nyert a Pesti Magyar Színiakadémiára.

Link: szegedma.hu

 

Szedeák: Jonathan Levy visszatér - Egy éves szombathelyi és paksi kitérő után újra a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatához szerződött Jonathan Levy. A 30 esztendős hátvéd a 2011-12-es idényben 22 bajnoki mérkőzésen 19 pontot, 6 lepattanót és 3,5 gólpasszt átlagolt a szegedi együttesben, majd tavaly nyáron Szombathelyre igazolt. A vasiaktól januárban Paksra került, és az Atomerőmű csapatával bajnoki és magyarkupa-bronzérmet szerzett. Levy a legutóbbi szezonban átlagban 14,7 pontot dobott, 3 gólpasszt adott és 5 lepattanót szedett.

Link: delmagyar.hu

 

Fiatal magyar tudósokat is támogat az Európai Kutatási Tanács - ...Kondor Péter, a Közép-európai Egyetem (CEU) kutatója Frictions in the Financial System (Súrlódások a pénzügyi rendszerben) című, Berényi Antal, a Szegedi Tudományegyetem kutatója pedig Therapeutic Mechanisms and Long Term Effects of Directed Transcranial Alternating Current Stimulation in Epileptic Seizures (Epilepsziás roham esetén koponyán belül irányzottan alkalmazott váltóáramú stimuláció terápiás mechanizmusa és hosszú távú hatásai) című tanulmányával nyerte el a támogatást - tájékoztatta az Európai Bizottság magyarországi kirendeltsége az MTI-t pénteken.

Link: pannonnovum.hu

 

Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok - ...Ugyanennyi pont kellett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) és a Szegedi Tudományegyetemen a nemzetközi tanulmányok megkezdéséhez, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az alkalmazott közgazdaságtanhoz. A gazdálkodási és menedzsment, valamint a nemzetközi gazdálkodás szaknál megtartották a korábban bejelentett 460-as határt. Így például a Corvinuson, a Műegyetemen, a BGF-en, Szegeden és a Széchenyi István Egyetemen is legalább ennyit kellett elérni a gazdálkodási és menedzsment szakhoz.

Link: profitline.hu

 

Ponthatárok - Őrzi meghatározó helyét a hazai felsőoktatásban az SZTE - Szeged, 2013. július 25., csütörtök (MTI) - Őrzi meghatározó helyét a hazai felsőoktatásban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az országos tendenciáknak megfelelően csupán néhány százalékkal csökkent az összes felvett hallgató száma, de a mérséklődés üteme alacsonyabb, mint tavaly - közölte Szabó Gábor rektor csütörtökön, a Tisza-parti városban. Alapképzésben 6230 elsős kezdheti el tanulmányait az SZTE-n, közülük 5065 diák államilag támogatott formában - mondta a professzor a sajtótájékoztatón.

Link: mon.hu  hirado.hu  eduline.hu  szegedma.hu 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek