Bezár

Rádió

Rádió - 2012. december

Rádió - 2012. december

2013. szeptember 12.
2 perc

50.hét

(2012.12.10-2012.12.16.)

 

Sztrájkbizottságot alakítanak a szegedi hallgatók - Sztrájkbizottság megalakításáról szóló együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata (SZTE EHÖK) és a Hallgatói Hálózat (Ha-Ha) szegedi csoportja. - A kormány által szerdán elfogadott, 2013-ra vonatkozó keretszámokat, melyek többek között "ellehetetlenítik a Szegedi Tudományegyetem jövőbeni működését" - elfogadhatatlannak tartja mind az SZTE EHÖK, mind a szegedi Ha-Ha - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

InfoRádió

 

 

Érdemi egyeztetést követelnek a szegedi diákok - Érdemi egyeztetést követeltek a felsőoktatás jövőjéről a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) auditórium maximumában hétfő este rendezett fórumon résztvevő hallgatók és oktatók. A felsőoktatási keretszámok tervezett változása miatt összehívott nyílt fórumon részt vett az SZTE szinte valamennyi dékánja és az intézmény rektora, Szabó Gábor akadémikus is.

KlubRádió 

 

 

Pokorni: túl durva és túl gyors a csökkentés - Túl durvának és túl gyorsnak érzem. - mondta az oktatási bizottság fideszes elnöke, Pokorni Zoltán arra a hírre, hogy tegnap nap közben negyven diák és harminc szegedi oktató elfoglalta a városi kormányhivatalt.
Az akciót a Szegedi Egyetem hallgatói önkormányzata szervezte. A keretszám csökkentésének mértékével nem ért egyet Pokorni Zoltán sem, derült ki az Info Rádiónak adott válaszából.

InfoRádió


Diáklázadás - Mi pedig most Szegedre kapcsolunk, Török Márk a Szegedi Tudományegyetem EHÖK elnöke, a diákmegmozdulás egyik képviselője van a vonalban, ha minden igaz

KlubRádió 


 

 

51.hét

(2012.12.17-2012.12.23.)

 

FEDERTO-program - A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és a Temesvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem közös programja a FEDERTO nevet viseli. A program célja a hagyományos termékek, rendezvények és vendéglátóhelyek népszerűsítése.

Kossuth Rádió

 

 

Komplex eljárás a baktériumok, vírusok ellen - Ismét Szegedre látogatunk el a következő percekben. És ismét nagyon közel fogunk állni a betegségek, fertőzések témájához. Akár elképzelhető, hogy még a kanyaró ellen is felhasználható lesz azaz új innovatív megoldás, amely kapcsán nanotechnológia segítségével lehet eliminálni a különböző kórokozókat. Itt van velünk a vonalban Buzás Norbert a Szegedi Tudományegyetem kutatásfejlesztési és innovációs igazgatója.

KlubRádió

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek