Bezár

Internet

A védőnők adnak időpontot a kismamáknak

A védőnők adnak időpontot a kismamáknak

2021. április 17.
2 perc

Ezúttal a Gogol utcai terhesdiagnosztikára érkezett panasz lapunkhoz, mert több várandós is pórul járt az időpontkéréssel. Megkérdeztük a klinikát, hogy mi a teendő ilyenkor, miképp zajlik most a kismamák vizsgálata.

Több szegedi kismamától is panasz érkezett lapunkhoz arról, hogy napok óta próbálják elérni a Gogol utcai terhesdiagnosztikát, hogy időpontot kérjenek a kötelező vizsgálatokra, azonban mindig sikertelenül járnak. Közülük többen is jelezték, hogy lejárt a kötelező vizsgálatuk határideje, mire időpontot kaptak.


Megkerestük a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáját, hogy a járványhelyzet alatt hogyan zajlik a rendelés, miként tudnak leghamarabb időponthoz jutni a kismamák úgy, hogy nem csúsznak ki a kötelező vizsgálatok határidejéből.

 

Németh Gábor, a klinika igazgatója elmondta, a nőgyógyászati betegeknél a recepció fogadja és irányítja a pácienseket.


– A napi betegforgalmi adatokat nézve egy napra 157 fő jut, így természetesen lehetnek leterhelt csúcsidőszakok, de minden erőnkkel igyekszünk kielégíteni pácienseink igényeit – emelte ki. Hozzátette, tekintettel arra, hogy a rendelőben Szeged és vonzáskörének szülészeti és nőgyógyászati járóbeteg-ellátása, valamint a várandósok gondozása történik, külön kell választaniuk a terhesgondozással és a nőgyógyászati problémákkal kapcsolatos megkereséseket a hozzájuk befutó telefonvonalakon is.

 

– A várandósoknak csupán az első alkalommal, az első genetikai ultrahang után kell hozzánk bejelentkezni és időpontot kérni a terhesség 14–16. hete körüli időre, a továbbiakban már a védőnők adnak időpontot a következő megjelenésre, valamint CTG-vizsgálatra – hívta fel a figyelmet Németh Gábor.

 

Tehát a várandósoknak érdemes felvenniük a kapcsolatot a védőnőjükkel, hogy időpontot kapjanak, hacsak nem az első vizsgálatra mennének Szegeden. Németh Gábor beszámolt arról is, hogy a terhesgondozás során a protokollnak megfelelően a terheseknek gondozási kiskönyvet kell kérni a területileg illetékes védőnőnél, ez a könyv tartalmazza a centrális védőnők telefonszámait és az e-mailes elérhetőségeit.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek