Bezár

Internet

Az SZTE csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

Az SZTE csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

2021. február 05.
2 perc

Kiemelten nagy az érdeklődés a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tanítsunk Magyarországért programja iránt, melyhez csütörtökön csatlakozott az intézmény. A részt vevő egyetemisták kistelepüléseken élő általános iskolás diákokat vehetnek majd szárnyaik alá.

A Tanítsunk Magyarországért programot 2018 végén indította útjára az Innovációs és Technológiai Minisztérium négy egyetem 188 hallgatójával, akik 796 kisdiákot vettek szárnyaik alá 35 településen. Tavaly ősszel már hét egyetem 377 hallgatója 1633 általános iskolás tanulóhoz ért el 58 településen.

 

Az egyetemista mentorok az általános iskola befejezésében, a továbbtanulásban és az élményszerzésben nyújtanak segítséget kistelepüléseken élő gyerekeknek.

 

Az egész országban


A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is csatlakozott a programhoz: Rovó László, az SZTE rektora és Gyuricza Csaba, a MATE rektora csütörtökön írta alá az együttműködési megállapodást György Lászlóval, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkárával, a program alapítójával, aki mindkét intézmény csatlakozását kulcsfontosságúnak értékelte. Ezáltal ugyanis a program országos lefedettségűvé vált.

Minta az SZTE


A földrajzi jelenlét mellett másik kulcstényezőként a mentorok számának növelését említette az államtitkár, melynek kapcsán elismerően beszélt a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak lelkesedéséről.

– Ahhoz, hogy az elkövetkezendő években minden hetedik és nyolcadik osztályos gyermek kapjon maga mellé mentort, aki kinyitja számára a világot, több egyetemistára van szükség. A Szegedi Tudományegyetem oktatási tevékenysége ezen a területen mintaértékű, ami új lendületet biztosít a program számára. Február 15-ig tart az egyetemisták toborzása, és az SZTE toborzási eredményei már most is önmagukért beszélnek: több mint hatszázan jelentkeztek a program kurzusaira – tájékoztatott.

Fontos tapasztalat


Rovó László rektor beszédében kiemelte, a program nem csupán a mentoráltakat, de a mentorokat is hasznos ismeretekkel gazdagíthatja a társadalmi felelősségvállalás és a gyakorlati tapasztalatszerzés vonatkozásában.

– A Szegedi Tudományegyetemen igen nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre, a duális képzés fejlesztésére. Hogy hallgatóinknak lehetőségük nyíljon a gyakorlatban kipróbálni, hogy egyáltalán milyen irányban szeretnének elindulni a későbbiekben. E program kiváló tapasztalatszerzési lehetőség számukra – hangsúlyozta a rektor.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek