Bezár

Internet

Szegedre is érkezett az oltóanyagból

Szegedre is érkezett az oltóanyagból

2021. január 07.
2 perc

Huszonöt helyszínen zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, megyénkben csak Szeged lett oltópont, ahová újabb adag vakcina érkezett. Ferencszálláson pedig maszkokkal segítik a védekezést. Huszonöt kórházi oltópontra szállították ki kedden az újabb adag Pfizer-vakcinát, több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre, Békéscsabára, Szekszárdra, és Zalaegerszegre érkezett oltóanyag - közölték szerdán a koronavirus. gov. hu oldalon.

Eközben a kórházi oltópontok elérhetőségét is közzétették az egészségügyi dolgozók számára. Megyénkben csak Szegeden, az SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán és az I. sz. Szakorvosi Rendelőben zajlik az oltás, amire minden hétköznap 8 és 18 óra között jelentkezhetnek az érintettek.

 

Közölték azt is, hogy ki minősül egészségügyi dolgozónak, vagyis aki elsőként részesülhet hazánkban a koronavírus elleni oltásban. Ők az orvosok, az asszisztensek, a szakasszisztensek, az ápoló személyzet, a népegészségügyi szakemberek, az orvostanhallgatók, az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező adminisztratív feladatokat ellátó személyzet, a védőnők, az egyéb egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyek, a gyógyszerészek és a gyógyszertári asszisztensek.

 

Keddről szerdára 95-el tovább emelkedett megyénkben az igazolt fertőzöttek száma, így már 15 ezer 257 koronavírusos személyt tartanak nyilván Csongrád-Csanádban.

Fontos információ az is, hogy továbbra is az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ látja el a Gyermekgyógyászati Alapellátási Ügyeleti feladatokat a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Gyermekgyógyászati Alapellátási Ügyelete helyett. Tehát probléma esetén még mindig a Korányi fasor 14-15. szám alatt kell segítséget kérni.

 

Ferencszálláson pedig ismét maszkokat oszt az önkormányzat a napokban – ezt közösségi oldalán közölte a polgármester. Jani János azt írta, a tavaszi sikeren felbuzdulva anyagot vásároltak, az elkészítéshez szükséges munkára pedig a helyi önkénteseket kérték fel.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek