Bezár

Internet

Harangszó jelzi, ha egy kis hős gyógyultan távozik

Harangszó jelzi, ha egy kis hős gyógyultan távozik

2021. május 07.
1 perc

Főként a leukémia és az agytumor érinti a gyerekeket, de számos egyéb problémával küzdenek.

A sikeres terápia után megkondul a Remény Hangja Harang az onkohematológiai osztályon, ahol évente 25-30 új beteget diagnosztizálnak. Jó hír, hogy a fiatalok 80-85 százaléka meggyógyul a sikeres kezeléseknek köszönhetően, írja a delmagyar.hu.


Szülői kezdeményezésre, a Reménysugár – a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány és a Velünk vagy Bogi Csoport felajánlásából Remény Hangja Harangot kapott a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekklinikájának Onkohematológiai Osztálya. Bartyik Katalin, a klinika hemato-onkológiai osztályvezetője elmondta, a harangot azok a gyerekek szólaltatják majd meg, akik hősként távoznak a hosszadalmas terápiáról. Az egyetemi docens hozzátette, a gyermekonkológiai kezelések 6-8 hónapba telnek, ami komoly küzdelem a gyerekeknek, éppen ezért lesz jelentős a harangszó.


Főként a leukémia és az agytumor érinti a gyerekeket, de számos egyéb problémával küzdenek, így például most nyirokcsomó eredetű daganattal is kezelnek beteget. Rámutatott, a szegedi klinika regionális központ, így a Csongrád-Csanád megyei gyerekek mellett, a Bács-Kiskunból és Békésből érkezőket is itt gyógyítják. Évente 25-30 új beteget diagnosztizálnak Szegeden, míg országos szinten 250-300-at.


Link: weborvos.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek