Bezár

Internet

Egy délután, két kitüntetés: így telt Karikó Katalin első napja Szegeden

Egy délután, két kitüntetés: így telt Karikó Katalin első napja Szegeden

2021. május 19.
1 perc

A világhírű kutató reggeli köszöntése a városházán volt a kezdete háromnapos szegedi körútnak. Karikó a mai napon a Biológiai Kutatóközpontot és a Herman Ottó Kollégiumot látogatta meg, és több kitüntetést is átvett, ahogy az egyetem is beszámol róla.

Újszegeden a Biológiai Kutatóközpont főigazgatójával, Nagy Ferenccel találkozott a kutató. Személyes beszélgetésükhöz társult később Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese is, aki az SZBK pályakezdője is a főigazgató PhD-hallgatója is volt.


Egy online konferenciára is meghívták a kutatót az SZBK tanácstermébe, ahol a kutatóközpont első igazgatója, Straub F. Brunó fogadta, aki egyben Karikó első főnöke is volt. A Magyar Higiénikusok Társasága 90. jubileuma alkalmából megtartott online konferencián Müller Cecília országos tiszti főorvos méltatta. A főbb állomásait megemlítő köszöntőben elhangzott, hogy a kutató 1978-ban végzett, azóta pedig több mint 180 publikációja jelent meg. Munkájának elismeréseként a társaság Fodor József Emlékérmet adott át neki.


A délután további részében a Nobel-díjra is esélyesnek vélt kutató az SZBK Straub-emlékérmét is átvette.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek