Bezár

Internet

Csevegőbot segíti a szegedi egyetemistákat, hogy képben legyenek a vizsgáikkal

Csevegőbot segíti a szegedi egyetemistákat, hogy képben legyenek a vizsgáikkal

2021. május 18.
2 perc

A RoboRobo nevű fejlesztőcég egy olyan csevegőbottal állt elő, amit a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi rendszerével, a Neptunnal kötöttek össze, hogy a vizsgaidőszak alatt is segítsék a hallgatókat.

Az egyetemi hallgatók sokféle módon tudják nyomon követni, hogy milyen órára vagy épp vizsgára kell készülniük: feljegyezhetik az időpontokat egy papírra, felvezethetik azokat egy naptáralkalmazásba, vagy épp megnézhetik az egyetem tanulmányi rendszerében. Egy csapatnyi fiatal fejlesztő azonban most egy új megoldással állt elő, amit elsőként a Szegedi Tudományegyetem hallgatói próbálhatnak ki.


A Messenger Órarend chatbotot a RoboRobo nevű cég fejlesztette le. Nem a szó klasszikus értelemben vett csevegőbottal van dolgunk, mert a szabadszavas kommunikáció helyett előre meghatározott szavakkal lehet munkára fogni a szoftvert.


A chatbotot a Szegedi Tudományegyetem által használt tanulmányi rendszerrel, a Neptunnal kötötték össze, így a felhasználók lekérdezhetik, hogy mikor milyen órájuk lesz, ahogy azt is, hogy mely napokon melyik vizsgán kell megjelenniük. Mivel minden felhasználónak a saját óra- és vizsgarendjét jeleníti meg az algoritmus, ezért az első használatkor a szoftveren keresztül be kell jelentkezni a Neptunba.


A RoboRobo közlése szerint a chatbot minden éjjel frissül, így ha valaki menet közben megváltoztatta egy vizsgája időpontját, az másnaptól fog helyesen szerepelni a Messenger Órarendben. A bot emellett azt is megmutatja, hogy hol találja a felhasználó az adott óra/vizsga helyszínét, szükség esetén pedig abban is segít, hogy odataláljon az illető.


Link: hvg.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek