Bezár

Internet

Szigorú szabályok mentén zajlik a beiratkozás

Szigorú szabályok mentén zajlik a beiratkozás

2020. szeptember 01.
1 perc

A beiratkozási hét minden évben nagy esemény a szegedi egyetem elsőévesei életében, hiszen elkezdik belakni a várost, intézik az egyetemi életükkel kapcsolatos fontos teendőket.

A beiratkozás helyszíne hagyomány szerint idén is a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, ahol augusztus 31-e és szeptember 4-e között zajlik az ügyintézés. Kedden is hosszú sorok kígyóztak az épület előtt, ugyanis a fiatalok időpontra érkeznek minden nap. Aki kicsit korábban érkezik, nem mehet be egyből, kívül kell várakoznia.


A két barátnő, Adrienn és Barbara is így tett. Ők lapunknak elmondták, hogy Kunszentmártonról érkeztek Szegedre tanulni. Hozzátették, azért döntöttek a Szegedi Tudományegyetem mellett, mert sok jót hallottak az itteni képzésekről, valamint amikor nyílt napon jártak itt, akkor nagyon magával ragadta őket a város. Mindketten biológia és kémia szakon tanultak a középiskolában, valamint az emberekkel is szeretnek foglalkozni, ezért ennek megfelelően tanulnak tovább. Adrienn biológia-kémia szakos pedagógus szeretne lenni, míg Barbara ápoló.


A TIK ajtajában komoly szigornak lehettünk fül- és szemtanúi, ugyanis az egyik biztonsági őr éppen arra figyelmeztette a fiatalokat, hogy tartsák be a másfél méteres távolságot. A gólyáknak a testhőmérsékletét is megmérték, és csakis maszkban intézhették ügyeiket.


Link: delmagyar.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek