Bezár

Internet

A Szegedi Tudományegyetem arra kéri összes hallgatóját, hogy segítsenek az OMSZ-nek a tesztelésben

A Szegedi Tudományegyetem arra kéri összes hallgatóját, hogy segítsenek az OMSZ-nek a tesztelésben

2020. november 06.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem levelet küldött a hallgatóinak, amiben arra kérik őket, hogy jelentkezzenek önként az Országos Mentőszolgálatnál, és segítsenek a tesztelésben, tudtuk meg egy olvasónktól.

A levélben az áll:

 

„A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük.

 

A Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra:

 

- gépjárművezetés (B kategória)

- űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés

- szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés"


A felhívásra a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jelentkezhet, tehát nem csak az orvostanhallgatók. Az egyetem az önkénteségért cserébe rugalmasságot ígér a tanulmányaik során, és az órákról való hiányzások is igazoltnak számítanak.

 

A levelet azzal zárják:

 

„A jelentkezés önkéntes, ugyanakkor kérjük, fontolják meg, hogy valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében mekkora jelentőséggel bír, ha a Szegedi Tudományegyetem hallgatói minél nagyobb számban vesznek rész a védekezésben.”


Link: 444.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek