Bezár

Internet

Szegeden egy 99 éves dédnagymamát is teszteltek

Szegeden egy 99 éves dédnagymamát is teszteltek

2020. május 11.
1 perc

Csongrád megyében igazán különleges volt a hétfői szűrés, a szakemberek teszteltek egy 99 éves dédnagymamát is, aki azt mondta: fel sem merült benne, hogy ne vegyen részt az egyébként önkéntes teszten, hiszen ezzel segíteni tud másokon. Az M1 Híradónak arról is beszélt, hogy a járványhelyzetben az a legnehezebb számára, hogy nem ölelheti magához a családtagjait.

A Hódmezővásárhelyen élő Török Vilmosné minden bizonnyal az egyik legidősebb az országban, akit véletlenszerűen kiválasztottak az országos koronavírustesztre.


„Nekem már nem tud újat mutatni az élet, mert mindenen átestem, de ilyenen nem” – mondta a 99 éves dédnagymama. Számára nem volt kérdés, hogy részt vesz az önkéntes szűrésen, azt mondja, ő azt tanulta, ha ilyenre hívják, akkor menni kell, főleg, ha ezzel még segíthet is másokon.


Török Vilmosné egyedül él, most is csak a járvány idejére költözött lányához, Szegedre.


„Amikor megtudtuk, hogy nem lehet kimenni, akkor azonnal elhoztuk ide, úgy gondoltuk, hogy mi csak hárman vagyunk és akkor itt biztosan védve van. Ha otthon maradt volna, akkor minden nap elmegy hozzá valaki, visz neki valamit, hiába teszi le az ajtóba, de csak megfertőzheti” – mondta az M1 Híradónak az idős nő lánya, Szénási Jánosné.


A dédnagymama elmondta, hetek óta ki sem ment a házból, és számára lelkileg az a legnehezebb, hogy nem ölelheti át a szeretteit.


Link: hirado.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek