Bezár

Internet

Speciális maszkokat kaptak a klinikai központ infektológiai osztályának dolgozói

Speciális maszkokat kaptak a klinikai központ infektológiai osztályának dolgozói

2020. május 21.
2 perc

BLS 3000-es speciális arcmaszkokat és hozzájuk tartozó többször használatos szűrőket vásárolt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club, ezzel segítve az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ infektológiai osztályán dolgozók tevékenységét.

Az Infektológia Osztály dolgozói az első vonalban látják el a koronavírussal fertőzött betegeket. Tevékenységük során speciális védőfelszerelést használnak a betegek és saját egészségük, valamint a további fertőzések megakadályozása érdekében. Ilyen helyzetben valóban nem közömbös, hogy a maszkok 94% -os vagy közel 100%-os védelmet nyújtanak. A Rotary és Lions Clubok saját tagjaik adományaiból és erre a célra indított gyűjtésből közel 800 000 forintot fordítottak erre a célra.


A 16 maszk és 32 db szűrő egyéni használat után, fertőtlenítést követően több műszak dolgozónak is védelmet biztosít. A speciális eszközöket a két klub már át is adta az osztály munkatársainak, amelyeket azonnal használatba is vettek.


A Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged és a Szeged Első Lions Club a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos közös adományozásai akcióikkal közel 5 millió forint támogatást nyújtott a rászorulóknak.


A két szervezet nem csak az egészségügyben tudott támogatást adni. Május 9-én a Szegedi Nemzeti Színház megsegítésére online exkluzív műsort szerveztek a Valahol Európában című musical 25. évfordulójára. A támogató jegyekből és a nagylelkű felajánlásokból több mint 1,2 millió forint gyűlt össze. A koronavírussal kapcsolatos támogatások így elérik a 6 millió forintot, a két klub az adományok teljes összegét támogatásra fordította.


Link: szegedma.hu

 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek