Bezár

Internet

Az öt legjobb informatikai kar - itt a 2021-es egyetemi rangsor

Az öt legjobb informatikai kar - itt a 2021-es egyetemi rangsor

2020. december 02.

A 2021-es listában Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát. Újságárusoknál a HVG Diploma 2021 kiadvány.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara áll, a harmadik pedig a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságtudományi kara lett.


Az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsort a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara vezeti, a második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara, harmadik helyen pedig Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara áll.


A HVG Diploma 2021 rangsort keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt, a kiadótól.


Mi alapján áll össze a rangsor?

Az összesített és kari rangsor idén is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A HVG felsőoktatási rangsorának készítői számos szempontot figyelembe vettek az intézmények rangsorolásakor: az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvettek pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát, a tanulmányi versenyen helyezettek számát, a tudományos fokozattal rendelkező oktatók számát és arányát, az egy - tudományos fokozattal rendelkező - oktatóra jutó hallgatók számát, valamint az MTA-címmel rendelkező oktatók arányát.


Link: eduline.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek