Bezár

Internet

Ösztöndíjjal segíti nehéz helyzetbe került hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem

Ösztöndíjjal segíti nehéz helyzetbe került hallgatóit a Szegedi Tudományegyetem

2020. május 12.
1 perc

Ösztöndíjjal segíti a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) azon hallgatóit, akik a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, és emiatt egyetemi tanulmányaik finanszírozása is veszélybe került - közölte az intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden.

A közlemény szerint az egyetem hallgatóit nemcsak az online oktatás miatt érinti a kialakult veszélyhelyzet, hanem azért is, mert rengeteg diák veszítette el munkáját és jövedelmét is. Őket támogatja az intézmény a Pro Talentis áthidaló ösztöndíjjal.


A sikeresen pályázó hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány kuratóriumának döntésétől függően20 és 100 ezer forint közötti egyszeri támogatást kapnak.


Be kell mutatni a megnehezült élethelyezetüket

Az ösztöndíjra azok a nappali és levelező tagozatos egyetemisták pályázhatnak, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek a pályázat benyújtásakor és a támogatás folyósításakor is.


A pályázatban a hallgatóknak be kell mutatniuk megnehezült élethelyzetüket, éppen ezértcsatolni kell a jogszerű jövedelemszerző tevékenység megszűnését igazoló dokumentumot is.Igazolni kell, hogy a pályázó a Covid-19 vészhelyzet miatt olyan munkavégzésből származó jövedelemforrástól esett el, amely tanulmányai finanszírozását biztosította, megkönnyítette - írták.


Link: origo.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek