Bezár

Internet

Komolyan vizsgálják az ivermectint

Komolyan vizsgálják az ivermectint

2020. november 30.
2 perc

A Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem részvételével a gyógyszer engedélyezését megelőző metaanalízis készül.

A Szegedi Tudományegyetem lapunkhoz eljuttatott információi szerint:

A Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem összefogásával metaanalízis készül, a legmagasabb szintű vizsgálat egy gyógyszer alkalmazhatóságával kapcsolatban. Az elemző kutatás tudományos módon dolgozza fel a humán ivermectin Covic–19-betegségben való alkalmazhatóságáról készült vizsgálatok eredményeit. Eddig már 68 vizsgálat történt vagy van folyamatban ebben a témakörben, melyek többnyire az utóbbi hónapokban zárultak, fejeződnek be. A nemzetközi szaklapokhoz benyújtott vizsgálatok eredményeinek értékelése jelenleg is folyamatosan zajlik. Az igen kedvező, pozitív nemzetközi tapasztalatok alapján a fenti magyar klinikai centrumok vizsgálatot terveznek, az ivermectinnel a betegség megelőzésében és a tünetes betegek gyógyításában egyaránt. Az OGYÉI a Covid–19-hez kötődő vizsgálatok engedélyezését gyorsított eljárásban végzi. A tervezett klinikai vizsgálat optimális esetben a jövő év elején indulhat.


A metaanalízis és a klinikai vizsgálat azért is lényeges folyamatok, mert alapját képezik a gyógyszer külföldről való behozatalának, engedélyezésének, majd hazai gyártásának és fejlesztésének.


Már az országban van a humán ivermectin?

Igen érdekes, hogy bár hivatalosan a gyógyszer klinikai vizsgálatát követné annak országba történő behozatala és engedélyezése, szemtanúk állítása szerint a biatorbágyi raktáraknál hat kamion mennyiségű ivermectint láttak a már jól ismert remdesivir mellett. Ez azonban nem meglepő, név nélkül nyilatkozó, megerősített források szerint az országban az ivermectin (Stromectol) a Budapest–Covid-protokollhoz hasonló, abból táplálkozó közkórház-protokollban szerepel.


Ezzel nagyon összecseng az a tény is, hogy információk szerint az országban EGYRE TÖBB EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ MEGELŐZŐ CÉLZATTAL HASZNÁL IVERMECTINT, valamint az általuk kezelt betegek terápiájában is szerepel sokszor a gyógyszer – mely gyors, akár szövődményektől mentes felépülést is lehetővé tehet.


Szakmai egyet nem értés

Sarkadi Balázs ellenvéleménye nyomán kisebbfajta csata alakult ki a lapunknál megjelent ivermectint tárgyaló két cikkel kapcsolatban. Tóth Sándor PhD, kandidátus, kutató virológus, az MTA köztestületének tagja azonban lapunknak megerősítette, hogy személyesen ismer legalább fél tucat olyan akadémikust – köztük genetikust és immunológust is –, akik bíznak az ivermectin hatásosságában.

 

Link: index.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek