Bezár

Internet

Kitüntették Prof. Dr. Kahán Zsuzsannát, a szegedi Onkoterápiás Klinika korábbi tanszékvezetőjét

Kitüntették Prof. Dr. Kahán Zsuzsannát, a szegedi Onkoterápiás Klinika korábbi tanszékvezetőjét

2020. november 04.
1 perc

Kahán professzor asszony a Magyar Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztjében részesült. A kitüntetést a köztársasági elnök megbízásából Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára adta át Budapesten, a Pesti Vigadóban.

HOSSZÚ, ELKÖTELEZETT SZAKMAI ÉLETUTAT HONORÁLT AZ ELISMERÉS

A Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál. Kahán professzor asszony szakmai tevékenysége szerint a nem nőgyógyászati daganatok komplex onkológiai ellátásának (gyógyszeres és sugárterápia) biztosításával foglalkozott: intézeti protokollokat dolgozott ki, multidiszciplináris team – eket szervezett, minőségellenőrző rendszer működtetését indítványozta. Emellett elsősorban az emlőrákos betegeket vizsgált, konzultált a betegségkörről. Dr. Kahán Zsuzsanna graduális és posztgraduális oktatásban egyaránt részt vett, klinikai vizsgálatokat kezdeményezett, irányított.


LEGUTÓBB DR. KEMENES ISTVÁN RÉSZESÜLT KÖZÉPKERESZTBEN

A közelmúltban egy más vonalon futó szakmai életút öregbítette városunk hírnevét: a Magyar Köztársaság Érdemrend középkeresztjében részesült dr. Kemenes István, a Szegedi Ítélőtábla tavaly márciusban nyugalmazott kollégiumvezetője. Az Új Polgári Törvénykönyv kodifikátorként is ismeretes dr. Kemenes a tavalyi év novemberében a Jogi kultúráért díjat vehette át a Magyar Ügyvédi Kamara rendezvényén.


Link: szeged365.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek