Bezár

Internet

Fendler Judit kancellár számolt be az SZTE-n zajló online oktatásról

Fendler Judit kancellár számolt be az SZTE-n zajló online oktatásról

2020. április 09.
2 perc

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának vendége volt szerdán, ahol arról beszélt, hogyan használják ki Szegeden az online oktatás lehetőségeit.

Mint ismert, a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet eredményeként a Szegedi Tudományegyetem március 23-án távoktatási rendszerre állt át, amelynek elsődleges és hivatalos platformja a CooSpace lett. Az egyetem hallgatói elsősorban az egyes kurzusok színterein tudnak tájékozódni a megváltozott követelményekről és teljesítendő feladatokról. A CooSpace színterei összekapcsolják az adott kurzus hallgatóit és oktatóit, melynek köszönhetően a kapcsolattartás és a közös munka is könnyebb lesz. A CooSpacere a Neptun, vagy a korábbi ETR azonosítóval lehet belépni.


Digitális tananyagok a Coursera-n

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol 11 tudományterületen 19 nyelven, a világ 190 egyetemétől és nagyvállalatától (pl.: Yale és IBM 4000 kurzus érhető el ingyen az SZTE polgárai számára.

További információ a regisztrációról itt.

A Coursera for SZTE programban a kurzusok bármikor felvehetők és leadhatók, a regisztrálók bármennyi kurzust felvehetnek. Ha nem sikerül a vizsgateszt, bármennyiszer újra lehet próbálkozni.


Online életvezetési / pszichológiai tanácsadás online az SZTE minden hallgatójának

Minden SZTE-s hallgató számára 5 alkalmas, online életvezetési – pszichológiai tanácsadást biztosít az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. Az e-mailen keresztül történő tanácsadás során lehetőség van a problémák megfogalmazására, amelyekre a hallgatók tapasztalt szakembertől, külső szemlélőtől kapnak visszajelzést. A szolgáltatás ingyenes és anonim.


Link: szegedma.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek